2 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Comunitatea lereșteană s-a unit într-o sărbătoare plină de tradiție, Ziua comunei Lerești

Ziua comunei Lerești a fost sărbătorită într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a evenimentului.

Evenimentul a debutat cu o ceremonie solemnă, în care tânăra Rosio Oncioiu a interpretat cu mândrie imnul României, „Deșteaptă-te române”. Vocea ei puternică și emoționantă a adus un sentiment de unitate și mândrie națională în rândul participanților. Cu fiecare notă cântată, Rosio Oncioiu a transmis un mesaj puternic de dragoste și respect față de țară, iar prezența acesteia a adăugat o notă specială ceremoniei de deschidere a Zilelor comunei Lerești, impresionându-i pe toți cei prezenți. Totodată, locuitorii comunei au avut ocazia să primească delegația specială din Statele Unite ale Americii, familia americanilor care au oficiat căsătoria în comuna Lerești în urmă cu 50 de ani.

Printre invitați s-au aflat oficialități precum: deputatul Simona Bucura Oprescu, deputatul Nicolae Pavelescu, deputatul Remus Mihalcea, deputatul Aurel Bălășoiu, precum și Marius Nicolaescu – vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Radu Perianu – prefectul județului Argeș, subprefectul Ciprian Neculăescu, subprefectul Bogdan Minciunescu și doctorul lereștean Marius Geantă. Potrivit Simonei Bucura Oprescu, „la Lerești se încearcă dezvoltare europeană. Aici mă gândesc doar la trei investiții pentru care anul acesta se încep lucrările, mă gândesc la faptul că veți avea sală de sport, iar 9 milioane de lei nu înseamnă puțin lucru, o investiție aici, pe stadionul din Lerești, unde veți avea o sală de sport finanțată prin Compania Națională de Investiții. Pe lângă aceasta veți avea modernizare de drumuri comunale în comuna Lerești și extindere de rețea de canalizare în comuna Lerești și Pojorâta. Sunt trei investiții mari care la Lerești care la Lerești aduc tot ce ține de identitate și ce avem mai de preț ca români și ca musceleni, dar cu dezvoltare și confort european”.

La eveniment au fost prezenți și primari din comunele învecinate, inclusiv de la Valea Iașului, respectiv Cristian Enescu, viceprimarul comunei Bughea de Jos, Bogdan Oancea, primarul de la Stoenești, Marin Ion, primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, primarul comunei Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu, primarul comunei Mioarele, Gheorghe Șucu, primarul comunei Albeștii de Muscel, Cătălin Manta, primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu și primarul comunei Mingir din Republica Moldova, Ilie Chițanu. Aceștia au reprezentat comunele învecinate și au adus felicitări comunei Lerești cu ocazia sărbătorii. Prezența lor a demonstrat solidaritatea și sprijinul reciproc între comunități, asigurând legăturile dintre localități și subliniind importanța colaborării în dezvoltarea regiunii.

De asemenea, în cadrul festivităților au fost acordate plachete de excelență pentru Primăria Mingir din Republica Moldova, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș și Societatea Comercială „Un băiat și o fată”, în semn de recunoaștere pentru contribuția lor remarcabilă în dezvoltarea comunei și în organizarea Festivalului „Covrigului cu Ou”, un eveniment unic în România. De asemenea, Consiliul Județean Argeș a oferit o diplomă de apreciere Primăriei Lerești și Consiliului Local pentru activitatea desfășurată în administrația locală și contribuția adusă comunității.

Totodată, au fost acordate trei plachete pentru cetățeni de onoare. Ionel Marin și Elena Marin, președinții Asociației “Alunelul” Lerești și fondatorii Festivalului “Covrigului cu Ou”, au fost recunoscuți pentru eforturile lor de a promova tradițiile locale și de a aduce comunitatea împreună, fiind desemnați cetățeni de onoare. De asemenea, profesorul inginer Gheorghe Nițică a fost desemnat cetățean de onoare pentru contribuția sa prin cele două volume scrise despre viața și moartea generalului Vasile Milea.

Ziua comunei Lerești a fost un moment de mare importanță pentru comunitate, reușind să aducă împreună oameni din diferite medii și să celebreze valorile și tradițiile locale. Prin participarea activă a cetățenilor de onoare, s-a evidențiat susținerea acestora în promovarea și păstrarea identității locale.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!