25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

„Îmi doresc să facem trasee de mountain bike, care să fie cele mai tari din ţară!”

Elena Lasconi s-a întâlnit cu componenţii echipei de mountain bike Dinamo BikeXpert Superbet
Echipa de mountain bike a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, pregătită de musceleanul Răzvan Jugănaru, s-a aflat, recent, într-un stagiu de pregătire la Câmpulung. Luni, 31 mai 2021, sportivii au avut programată o vizită fulger la Primărie, unde s-au întâlnit cu primăriţa Elena Lasconi. Delegaţia a fost condusă de team managerul clubului dinamovist, Cătălin Sprînceană, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.
„Ştiu că stăm pe o mină de aur şi că oraşul o să strălucească!”
Elena Lasconi e încrezătoare în ceea ce priveşte viitorul acestui sport în zona Câmpulung şi a dezvăluit faptul că are în plan amenajarea mai multor trasee de mountain bike, astfel încât urbea musceleană să poată găzdui, în următorii ani, competiţii internaţionale şi să atragă turişti de calitate. „Când eram mică, eram dinamovistă, apoi m-am mai schimbat un pic… eu ţin cu naţionala. Acum ţin cu Câmpulungul, unde vrem să facem o echipă de fotbal foarte tare. Acum, vorbim despre ciclism. Îmi doresc foarte mult să facem trasee de mountain bike, care să fie cele mai tari din ţară şi să facem competiţii internaţionale la Câmpulung, astfel încât să aducem turişti de calitate în oraş şi opt luni din doisprezece să fie ocupate cu tot felul de evenimente pentru acest sport. Ei sunt cei mai tari ciclişti din ţară şi mă bucur foarte mult că au venit să ne viziteze. Sunt în cantonament şi spun că stăm pe o mină de aur, dar eu ştiam, simţeam asta. Ştiu că stăm pe o mină de aur şi că oraşul o să strălucească, dar acum e greu. Încet, încet va fi bine. Vreau neapărat să colaborăm cu organizaţia neguvernamentală Carpathia, pentru a merge la nivelul următor şi a face nişte trasee de montain bike lungi şi foarte antrenante. Sunt sigură că, într-o zi, unul dintre cei care sunt aici va fi campion mondial şi mă bucur că sunt la Câmpulung. I-am invitat să vină mai des.”, a precizat edilul-şef.
Câmpulung poate fi capitala mountain bike-ului
Vicepreşedintele Federaţiei Române de Ciciclism e, la rândul său, optimist în ceea ce priveşte evoluţia acestui sport în zona Muscel şi crede că, în viitorul apropiat, municipiul Câmpulung poate deveni capitala mountain bike-ului.
„Din punctul meu de vedere, staţi pe o mină de aur aici. Cum este Sinaia sau Poiana Braşov, capitalele schiului, Câmpulung, cu siguranţă, poate fi capitala mountain bike-ului, cu puţină atenţie pe partea de infrastructură. Aşa cum i-am spus şi doamnei primar, are deja o tradiţie în ceea ce priveşte ciclismul, pe aici au fost şi etape din Turul României la şosea, dacă discutăm despre ciclism în ansamblul lui. Una peste alta, aveţi nişte trasee extraordinare, peisajul este perfect pentru sportul acesta. Deja este o locaţie binecunoscută şi populată de rideri. Cred că vă puteţi numi unul dintre cele mai bike-friendly oraşe din România. În fiecare an, venim în cantonamente la Câmpulung, este o locaţie propice, în special pentru pregătirea tehnică de mountain bike. Dacă, în extrasezon, echipa merge în ţările calde, pentru pregătire pe şosea, înainte de perioada competiţională, venim la Câmpulung pentru a ne pregăti efectiv pe mountain bike. Este şi un bun team building, pentru că, din când în când, echipa are nevoie să stea împreună. Ne simţim bine, pedalăm, ne antrenăm cu rigoarea antrenorului Răzvan Jugănaru. Ne trezim, servim micul dejun, plecăm pe poteci, ne întoarcem, ne odihnim, mâncăm, ne simţim bine şi, a doua zi, o luăm de la capăt, zece zile frumoase, dar cu o foarte bună pregătire în spate.”, a declarat Cătălin Sprînceană.
Avem trasee foarte bune
Muscelean din Câmpulung, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor dinamovişti, Răzvan Jugănaru, cunoaşte foarte bine traseele de mountain bike din zonă, fiind unele propice atât pentru pregătire, cât şi pentru desfăşurarea competiţiilor profesioniste şi de amatori. Şi el e convins că lucrurile vor evolua în bine la Câmpulung cu privire la această ramură sportivă.
„Este un cantonament pe care-l ţinem în fiecare an de peste zece ani. De două ori pe an venim cu echipa noastră, Dinamo BikeXpert Superbet, pentru că, la Câmpulung, găsim foarte multe trasee, sunt foarte mulţi oameni care se implică în dezvoltarea acestei zone. Noi organizăm concursuri pentru profesionişti şi pentru amatori şi ne bucurăm să aducem toată masa de ciclişti aici. Totodată, pe mine, ca antrenor, mă interesează să vin atât cu şcoala de copii, de ciclism, la Câmpulung, unde vin de 9 sau 10 ori pe an, cât şi cu elitele, de la echipa noastră, pentru a-i antrena în această zonă. Din două motive, e o zonă bike friendly şi avem trasee foarte bune. Avem speranţe foarte mari şi suntem în discuţii şi în dezvoltarea unui proiect cu diferite trasee pentru amatori, pentru oamenii care vor să vină de plăcere, cu Primăria. Ce este foarte important este că suntem aproape de Bucureşti şi celelalte oraşe mari, suntem cumva în centrul ţării şi se ajunge relativ uşor şi avem solul şi relieful de care avem nevoie pentru montain bike. Avem nişte parteneri puternici şi cantonamentele şi multe dintre antrenamente le facem aici, eu fiind din Câmpulung.”, ne-a dezvăluit Răzvan Jugănaru.
Pentru lotul dinamovist, cantonamentul de la Câmpulung s-a încheiat miercuri, 2 iunie 2021, raiderii privind cu încredere spre concursurile oficiale, care vor fi programate în perioada următoare. Din lotul dinamovist au făcut parte şi patru campioni naţionali la MTB: Bogdan Duca – MTB maraton (Elite), Ede Molnar – Cross Country Eliminator (Elite), Gherhard Moldanski – Cross Country Olimpic (Under 23) şi Alexandru Ilie – Cross Country Olimpic (cadet).
Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!