6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

La festivitatea de deschidere a anului şcolar, cele mai bune eleve, care au absolvit „Dinicu”, premiate

Ca şi anul trecut, deschiderea noului an şcolar s-a derulat cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Luni, 13 septembrie 2021, doar câteva unităţi şcolare din Câmpulung au marcat momentul prin festivităţi, în curtea şcolilor sau pe terenurile de sport. Ca măsură de siguranţă, majoritatea au optat pentru serbări în clase.

Au fost festivităţi în curtea unităţii la Şcoala Gimnazială „Theodor Aman” (ora 11.00); Şcoala Gimnazială „Sfântul Iacob” (ora 10.00); Liceul Tehnologic Auto Câmpulung (ora 9.00); Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” (ora 10.00); Colegiul Tehnic Câmpulung (ora 9.30); Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu” (ora 10.00, doar elevii claselor pregătitoare şi ai clasei a V-a); Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” (ora 9.00, doar elevii claselor pregătitoare); Liceul Teoretic „Dan Barbilian” (ora 9.00, doar elevii claselor a IX-a). La Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” şi Liceul cu Program Sportiv Câmpulung, fiecare diriginte/învăţător a marcat momentul în sala de clasă cu elevii.

 

Elena Lasconi: „Dragi elevi, voi sunteţi viitorul Câmpulungului!”

Toate festivităţile au debutat cu intonarea Imnului Naţional, după care directorii, invitaţii, „bobocii” şi absolvenţii au transmis mesaje celor prezenţi. Primarul Elena Lasconi a fost prezentă la deschiderea cursurilor la Colegiul Tehnic şi la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Edilul a ţinut să le transmită elevilor: „Sunt mândră să mă aflu, astăzi, alături de voi, la începerea anului şcolar. Dragi elevi, voi sunteţi inspiraţia şi prioritatea mea. Voi sunteţi viitorul Câmpulungului. Împreună cu voi, putem schimba în bine această minune de oraş. Iar educaţia este salvarea noastră. Când spun educaţie, nu mă refer doar la acumularea de informaţie, e mai mult de atât. Şi anume implicare, responsabilitate, bucuria de a trăi. Dacă puneţi şi suflet, atunci când învăţaţi, vă garantez că nimic nu vă va sta în cale. Nu uitaţi cine sunteţi, unde vă sunt rădăcinile, respectaţi-vă şi iubiţi-vă aproapele! Aveţi încredere în voi şi nu vă înregimentaţi în clişee. Unu la sută din populaţia planetei deţine peste 80 la sută din bogăţiile acesteia. Asta înseamnă că ei au gândit şi au simţit altfel şi au avut curajul să şi acţioneze în consecinţă. Dragi elevi, aveţi curajul de a fi voi în fiecare zi a vieţii voastre. Dragi părinţi, ştiu că vă iubiţi copiii ca pe ochii din cap, vreau să vă asigur că sunt pe mâini bune. Avem norocul de a avea profesori grozavi, cărora le mulţumesc pentru profesionalism şi dedicare. Prioritatea mea este ca elevii să înveţe în săli de clasă moderne, să fie în siguranţă, să respire aer curat şi să se bucure în locuri de joacă de  ultimă generaţie. Vă doresc mult succes! Nu uitaţi: orice vă doriţi se poate transforma în realitate prin educaţie, credinţă, dragoste!”

 

Startul noului an şcolar, marcat prin lansarea de baloane

După cuvântul de “bun venit”, directorul Colegiului „Dinicu Golescu”, Octavian Dumitraşcu, i-a prezentat pe invitaţi. „13 septembrie 2021, un moment de mult aşteptat, care ne aduce împreună din nou la şcoală. În numele colectivului vă urez bine aţi revenit, suntem bucuroşi să vă avem sănătoşi, cu speranţe pentru un nou an plin de succese şi, cu siguranţă, noi provocări. Suntem într-o situaţie nu prea fericită din punct de vedere pandemic, dar sunt sigur că împreună vom trece cu bine peste aceste momente. Le mulţumim invitaţilor, care sunt alături de noi: primarul Elena Lasconi, viceprimarul Nicolae Zaharia, Cristinel Creţu, inspector general adjunct la ISJ Argeş, inspectorul şef adjunct al IPJ Argeş, comisar şef Adrian Gherghe, şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Câmpulung, comisar Aliodor Duţă, dar şi adjunct şefului Poliţiei Câmpulung, subcomisar Marius Şendroiu, locotenent Mihai Stanciu, adjunctul şefului Detaşamentului de Jandarmi Câmpulung.”

Directorul Octavian Dumitraşcu a anunţat şi care sunt diriginţii claselor, pentru anul şcolar 2021-2022. Clasa a V-a: prof. Loredana Şain; clasa a VI-a: prof. Maria Olteanu; clasa a VII-a: prof. Ana Maria Radu; clasa a VIII-a: prof. Carmen Sasu; clasa a IX-a A: prof. Camelia Iacobescu; clasa a IX-a B: prof. Adriana Bădescu; clasa a IX-a C: prof. Manuela Oncescu; clasa a IX-a D: prof.dr. Bogdan Heroiu; clasa a IX-a E: prof.dr. Adelina Beldugan; clasa a X-a A: prof. Adina Leica; clasa a X-a B: prof. Maria Tătulea; clasa a X-a C: prof. Marius Stoica; clasa a X-a D: prof. Nicoleta Vlădău; clasa a X-a E: prof. Simona Bădiţescu; clasa a X-a F: prof. Maria Magdalena Dorcioman; clasa a XI-a A: prof. Elena David; clasa a XI-a B: prof. Laura Neguş; clasa a XI-a C: prof. Ion Calangiu; clasa a XI-a D: prof. Anca Lovin; clasa a XI-a E: prof. Ramona Tomoiu; clasa a XI-a F: prof. Mihaela Stanciu; clasa a XII-a A: prof. Adina Ivan; clasa a XII-a B: prof. Diana Dumitraşcu; clasa a XII-a C: prof. Ludmila Buţoiu; clasa a XII-a D: prof.dr. Petre Parghel; clasa a XII-a E: prof. Rodica Biloz; clasa a XII-a F: prof. George Olteanu.

Directorul adjunct Iulian Nicolaescu a anunţat şi programul după care se vor desfăşura cursurile la „Dinicu”. Începând cu ora 7.30, clasele de gimnaziu şi clasele de liceu (a X-a, a XI-a şi a XII-a), iar de la 13.30, cei de clasa a IX-a.

„Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi invitaţi, minunaţi colegi, vă rog să-mi permiteţi să vă adresez din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş cele mai bune gânduri. Se simt în aer emoţia, bucuria, nerăbdarea revederii cu colegii, cu profesorii, motiv pentru care, de cele mai multe ori, la început de septembrie, când începe un nou an şcolar, cuvintele sunt de prisos. Vă adresez cele mai frumoase gânduri, rezultate deosebite, contez într-un parteneriat permanent cu părinţii pentru ca în aceste momente dificile să putem să găsim cele mai bune soluţii pentru a trece peste ele, să găsim cele mai bune soluţii ca elevii noştri, copiii dumneavoastră, să reuşească să găsească reperele pentru un viitor minunat. Vă doresc mult succes, un an şcolar deosebit cu rezultate pe măsura aşteptărilor dumneavoastră. Mult succes tuturor.”, a fost mesajul Inspectoratului Şcolar, transmis prin Cristinel Creţu, inspector general adjunct.

Cu această ocazie, a adresat câte un scurt mesaj cel mai mic dintre elevi, Isac Bucur, care a intrat primul în clasa a V-a după examenul ţinut în luna iunie, şi Elena Păuleţ, „boboacă” în clasa a IX-a, care a intrat cu cea mai mare medie după Evaluarea Naţională.

Pentru rezultate deosebite la învăţătură pe parcursul celor patru ani de liceu, dar şi la examenul de Bacalaureat, Anastasia Ioana Şendroiu şi Ioana Maria Popescu au primit de la conducerea liceului diplome de excelenţă. Maria Popescu a absolvit cei patru ani de liceu cu media generală 10, cu care a luat şi Bacalaureatul, fiind admisă la Facultatea de Medicină.

Deschiderea noului an de la „Dinicu” s-a încheiat cu fredonarea imnului liceului şi cu lansarea de baloane albe, cu sigla şcolii.

La Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, o unitate de elită în învăţământul argeşean, cu referire la rezultatele elevilor din promoţiile trecute, atât la examenul de Bacalaureat şi la admiterea în învăţământul superior, dar şi la concursurile şi olimpiadele şcolare, deschiderea noului an a fost făcută doar pentru „bobocii” celor trei clase a IX-a, care vor fi coordonate de profesoarele diriginte Petruţa Miriţă, Graţiela Hârtiescu şi Florentina Dragomir.

„A sosit toamna şi, firesc, noi, Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, colectivul de cadre didactice întâmpinăm o nouă serie de boboci. Vă urăm un bun venit călduros, ne bucurăm că v-aţi alăturat colectivului de la „Dan Barbilian”, de elevi şi profesori. Sunteţi liceeni la început de drum, cu speranţe, cu aşteptări şi cu năzuinţe, de aceea, în următorii patru ani vă va călăuzi un colectiv de profesori tânăr, foarte bine pregătit, care, cu blândeţe, dar şi cu fermitate, vă va însoţi pe drumul cunoaşterii de sine, al performanţei, al visurilor împlinite. Dorim să aveţi un parcurs educaţional în care să fiţi călăuziţi de perseverenţă, de dorinţă de autodepăşire, de respect,de foarte multă muncă, dar şi de toleranţă şi de dorinţa şi disponibilitatea de a lucra în echipă.”, a transmis directorul Liliana Moise. După festivitate, împreună cu diriginţii, elevii claselor a IX-a au mers în săli, unde au găsit pe bănci manualele. Copiii au fost îndemnaţi, ca şcoala să se desfăşoare fizic cât mai mult posibil, să respecte cu stricteţe regulile impuse de pandemie. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!