11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Săptămâna viitoare, începe lucrarea de extindere a reţelei de gaz pe străzile Richard şi Drumul Morii

La jumătatea acestei săptămâni, primăriţa Elena Lasconi a mers pe teren ca să vadă amplasamentul viitoarelor lucrări întreprinse de compania de gaz, prin care reţeaua va fi extinsă în câteva zone de case ale Câmpulungului. Pe strada Richard, una dintre cele două artere aflate pe agenda de lucru a societăţii executante, materialul necesar realizării lucrării a fost adus şi depozitat pe marginea drumului. La vederea conductei lăsate de lucrători în zona viitorului şantier, de vreme ce lucrarea este anunţată să înceapă săptămâna următoare, localnicii s-au arătat curioşi ce se întreprinde pe strada lor. Reţeaua de gaz! Elena Lasconi a stat de vorbă cu oamenii ieşiţi în calea ei, miercuri după amiază, şi le-a prezentat la ce serveşte conducta pregătită pentru a fi trasă pe artera în pantă, care leagă zona Pieţei Centrale de cartierul Grui.

  • Oamenii de pe Richard scapă şi ei de chinul asigurării lemnelor pentru încălzire  

„Bine aţi venit pe strada noastră! Vă place strada?”, a abordat-o o bătrânică ieşită dintr-o curte, sesizând prezenţa musafirei. „Nu.”, i-a răspuns scurt primăriţa. „Foarte bine!”, a replicat localnica nerăbdătoare să afle motivul pentru care Elena Lasconi a ajuns pe Richard. „Le-am dat autorizaţie ca să înceapă să bage gazul pe strada dumneavoastră.”, a anunţat-o primăriţa pe pensionara surprinsă la auzul veştii. Şi surprinsă, şi neîncrezătoare în acelaşi timp, încât a fost nevoie ca Elena Lasconi s-o asigure că şi ea, şi vecinii săi vor beneficia de utilitate. „Vai, ce vă mulţumesc din tot sufletul!”, a fost prima reacţie a localnicei bucuroasă că scapă de chinul procurării lemnelor pentru încălzire. Peste drum de proprietatea acesteia a fost depozitată conducta şi, cum era firesc, curiozitatea i-a fost alimentată de prezenţa materialului care trăda că urmează să înceapă o lucrare.

  • Drumul Morii este programat pentru extinderea reţelei tot în această perioadă

Odată cu Richard, va fi rezolvată strada Drumul Morii sau şoseaua veche a Câmpulungului, care porneşte de sub podul de pe Şoseaua Naţională şi continuă până la Staţia de Epurare şi Cimitirul Apa Sărată. Fiind o zonă mai dosnică, cei de la firma executantă şi-au asigurat materialul de lucru depozitându-l în curtea Epurării.

Calendarul de extinderi de reţea propuse de compania de gaz continuă pe parcursul verii cu următoarele artere de case din municipiu:

  • Strada Grigore Alexandrescu: de la numărul 56, până la numărul 69, 1.048 metri liniari;
  • Strada Drăceşti: de la numărul 51, până la numărul 103, 1.512 metri liniari;
  • Străzile Islaz, Ion Răuţescu, Izvorului, Horia, Pârşeni, Doctor Nicolae Fălcoianu, Calea Pietroasă, Fundătura Pravăţ, Neagoe Basarab, 24 Ianuarie: aproximativ 1,5 kilometri.

Sunt străzi şi din partea sudică a municipiului, şi din partea nordică a Vişoiului, şi din Mărcuş, în această etapă anunţată de Elena Lasconi, zilele trecute.

Conform programului de investiţii GAL, până la sfârşitul anului, trebuie dusă reţeaua, pe o distanţă de 5 kilometri, pe străzile Chilii, Leculeşti şi Livadiei, incluse la finanţare UE, datorită statului de „zonă urbană marginalizată”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!