11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Ionuț Butoi: „Dacă eu am reușit să trec peste toate greutățile, cred că și dumneavoastră puteți!”

Ionuț Butoi este campion paralimic și un adevărat erou contemporan, care a reușit să demnostreze că viața trebuie trăită în ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate. Veteran de război și campion Invinctus, Ionuț a trecut prin momente dificile, dar și-a găsit puterea de a merge înainte și de a inspira și pe ceilalți.

  • Ionuț a luptat pentru patrie și a promovat spiritul Invinctus

În anul 2008, Ionuț Butoi a participat la o misiune din Afganistan unde, din păcate, acesta a fost rănit în timpul acțiunilor militare și s-a întors acasă într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, Ionuț nu a renunțat la viața activă și a găsit în sportul pentru persoanele cu dizabilități o modalitate de a se autodepăși și de a-și redobândi încrederea în sine.

După ce a participat la diverse evenimente dedicate sportivilor cu dizabilități, Ionuț Butoi și-a îndreptat atenția către înot, unde și-a demonstrat abilitățile remarcabile, participând la mai multe concursuri din acest sport. Cu timpul, în anul 2016, acesta s-a axat pe tirul cu arcul, disciplină în care a excelat și a obținut rezultate notabile.

Ionuț Butoi a devenit rapid campion paralimlic și un model de inspirație pentru cei din jurul său prin atitudinea sa pozitivă. El își împărtășește experiența și îndrumă pe oricine dorește să-și depășească limitele, să treacă peste dificultăți și să se bucure de o viață plină de reușite. „Îndrum pe oricine, dacă eu am reușit să trec peste toate greutățile și au fost destule, cred că și dumneavoastră puteți și ceilalți”, a precizat Ionuț Butoi într-o emisiune TV.

Invinctus, un termen care definește spiritul lui Ionuț, înseamnă pentru el mai mult decât a face sport sau de a se autodepăși. Este o modalitate de a promova imaginea armatei și valorile ei în rândul populației. Potrivit acestuia, „Invinctus înseamnă să faci sport, înseamnă să te autodepășești, să ai un mod de viață bun. Și invinctus înseamnă promovarea imaginii armatei în rândul populației”.

Prin participarea la evenimente Invinctus din Toronto și Sidney, Ionuț a arătat că perseverența și voința de a reuși pot depăși orice obstacol. „Invinctus se întâmplă, s-a întâmplat în Toronto, în Sidney, s-a întâmplat la Haga, se întâmplă peste tot. Am participat la ediția de la Toronto și cea de la Sidney”, a precizat acesta.

Tranziția către o viață cu dizabilități a fost o perioadă dificilă pentru Ionuț Butoi, dar și-a găsit rapid motivația de a merge înainte, prin nașterea fiului său. Acesta a observat că mulți oameni s-au născut cu dizabilități, dar în ciuda acestui fapt, au reușit să ducă o viață plină de bucurii și împliniri. „A fost puțin greu la început, dar pot să spun că, repede, mi-am dat seama că trebuie să merg înainte, pentru că mi se năștea băiețelul. Și băiețelul a fost forța mea. Ceea ce am văzut este că oamenii s-au născut cu dizabilitate și au reușit să trăiască o viață. Dacă eu am reușit până la 30 de ani să trăiesc normal și de la 30 de ani să se întâmple ceva, am zis că și eu trebuie să reușeșc să merg în continuare!”, a transmis Ionuț Butoi. Acesta reprezintă un exemplu de curaj și determinare pentru toți cei care se confruntă cu provocări și obstacole în viață.

  • Devotamentul lui Ionuț față de Asociația AMVVD și angajamentul în ridicarea Centrului Medical pentru tratarea militarilor răniți în misiuni

Plutonier Major Ionuț Butoi, membru de onoare al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor de Război (AMVVD), s-a angajat într-un proiect de mare importanță, prin care s-a demarat construirea unui centru de tratament dedicat militarilor răniți în Teatrele de Operații. Încrederea sa totală în acest proiect este oferită prin implicarea activă și susținerea financiară pe care a acordat-o..

Un prim pas făcut de Ionuț în sprijinul acestui centru medical a fost direcționarea a 3,5% din impozitul anual datorat către AMVVD. Această sumă contribuie la finalizarea construcției centrului medical, care va fi amplasat în localitatea Aninoasa din Târgoviște. Prin construirea acestui centru se va asigura îngrijirea și tratamentul pentru militarii care au fost răniți în misiunile de serviciu. „Îi felicit pe toți cei care ne-au susținut și s-au implicat în acest proiect!”, a transmis Ionuț Butoi pe pagina sa de Facebook.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!