25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Investiţia de pe Bulevardul „Pardon” are nevoie de mobilier stradal şi bolarzi ca să fie completă

Dată fiind delicateţea subiectului tăierii celor mai uscaţi dintre teii de pe Bulevardul „Pardon”, 20 dintre cei 78, toţi având aviz de tăiere, Primăria a obţinut înainte toate documentele necesare. Este mandatul cu cele mai multe sesizări pe cap de reclamagiu aflat în serviciul politicienilor care n-au curajul să atace direct, prin urmare, s-a pus la punct procedura defrişării, cu acordul instituţiilor cu responsabilităţi: Oficiul Fitosanitar Argeş, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, Garda de Mediu Argeş, Ocolul Silvic Câmpulung. Au fost aduşi la Câmpulung specialişti în domeniul arboriculturii, unul dintre aceştia cu reputaţie profesională recunoscută internaţional, ca să asigure autorităţile locale că iau decizia corectă. Iar soluţia acestora a fost înlocuirea progresivă a tuturor pomilor care mărginesc aleea pietonală, începând cu cei bolnavi.

Scandalul era de aşteptat, fiind întreţinut de cei care s-au manifestat agresiv şi instigator şi până acum. Amenajarea bulevardului, şi aşa întârziată de atacul politic al liberalilor, nu se poate crampona de orăcăiala unor marionete de care profită tot politicienii opoziţiei. Mai sunt dotări de asigurat, pentru care bugetul local nu are prevăzute fonduri şi pe găsirea lor trebuie să-şi concentreze eforturile autorităţile, nu pe contracararea ideilor aceloraşi postaci nefericiţi, fără forţa unor formatori de opinie. Lucrarea propriu-zisă nu este completă fără mobilierul stradal, pe care proiectul realizat în timpul lui Liviu Ţâroiu nu l-a prevăzut. Şi mai este nevoie de bolarzi, pentru asigurarea condiţiilor de trafic auto şi pietonal, după ce bulevardul va fi redeschis circulaţiei rutiere.

  • Primăriţa caută sponsorizări pentru mobilierul bulevardului  

„Avem toate documentele, ca să mă asigur, mai ales că este o chestiune atât de sensibilă… este sensibil orice vrei să faci în Câmpulung.”, spunea Elena Lasconi peste care au curs cu zecile petiţiile, reclamaţiile şi procesele. „S-a încercat blocarea activităţii Câmpulungului. Există multe grupuri de interese în acest oraş, chiar dacă pare un oraş mic, în care ai considera că nu este nicio miză. Ei bine, există „băieţi deştepţi” cărora li „s-a tăiat macaroana” din septembrie 2020. Continuăm.”, susţine şefa Executivului care, în acest moment, nu are fonduri în buget pentru două tipuri de dotări obligatorii în proiectul bulevardului.

„O să încerc să fac rost de bani din sponsorizare pentru mai multe lucruri necesare Bulevardului „Pardon”, care nu sunt prinse în proiect. Şi anume mobilierul urban: bănci, coşuri de gunoi. O să vorbesc cu agenţii economici, pentru sponsorizări, pentru că bulevardul este important pentru toată lumea. Deja am început discuţiile.”, a anunţat aceasta.

  • Bolarzii vor fi de două tipuri: din fier forjat şi din granit  

„Avem nevoie de bani şi pentru bolarzi, este altă carenţă a proiectului care trebuie rezolvată. Bolarzii vor fi atât pe „pastilă”, cât şi la marginea trotuarelor. Deja avem o gândire. Vor fi două tipuri de bolarzi: unii din fier forjat şi alţii din granit. Pe cei din granit vor fi plăcuţe cu diverse fragmente din poezii, nuvele, diverse scrieri ale autorilor câmpulungeni. Vor avea personalitate. Îmi doresc foarte mult ca Bulevardul „Pardon” să aibă personalitate. Mi-aş dori să fie terminat de Zilele Câmpulungului, este un pic cam din scurt, rămâne să vedem dacă ne încadrăm. Încă un lucru la care ţin foarte mult este acela de a face o iluminare arhitecturală a arborilor de pe bulevard.”, a mai precizat primăriţa Câmpulungului.

  • „Dacă unul dintre aceşti arbori ar fi picat peste un om, eu ar fi trebuit să plătesc penal”

Lângă pomii tăiaţi vor fi plantaţi tei, pe care constructorul i-a achiziţionat de ceva vreme. „Atunci când vrem să facem un lucru ca lumea, aşa cum facem fiecare acasă, la început este un deranj îngrozitor. Este adevărat că este şi o rezistenţă la schimbare din partea tuturor. Vă aduceţi aminte ce scandal am avut când am început să demolăm garajele! Şi acum toată lumea este mulţumită şi spune că s-a făcut lumină. Aşa este cu toate. Dacă, Doamne fereşte!, unul dintre aceşti arbori ar fi picat peste un om, care ar fi păţit ceva, eu ar fi trebuit să plătesc penal. Anul trecut, am avut toate aprobările posibile, nu cum s-a făcut până acum, şi am tăiat doi castani aflaţi lângă un bloc… scandal în presă, Facebook, se spunea despre noi că suntem nişte nenorociţi că am tăiat castanii care reprezentau un pericol pentru cetăţeni. În ziua următoare, alt arbore a distrus o maşină şi era să omoare un om. Nu tăiem după ureche. Luăm toate avizele, pentru că ştim ce ne paşte. Am această experienţă.”, a adăugat Elena Lasconi.

Restul de 58 de pomi de pe bulevard mai rezistă câteva decenii, cu condiţia de a li se asigura tratamentele necesare. Faptul că n-au fost îngrijiţi în decursul anilor trecuţi peste ei se vede în aspectul lor, cauză amplificată şi de şantierul care bine nu le-a făcut.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!