20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Bulevardul va fi redeschis circulaţiei auto

După finalizarea investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, străzile Negru Vodă şi Republicii vor fi redeschise circulaţiei auto. În acest scop, vor fi montaţi bolarzii. Vor avea acces nerestricţionat câmpulungenii care intră în curţi de pe bulevard şi deţinătorii de afaceri care au nevoie de aprovizionare. Aşadar, bolarzii nu vor bloca intrarea în curtea cetăţeanului care îşi are domiciliul într-una dintre casele de pe bulevard şi nici accesul maşinilor de marfă care aprovizionează magazinele din centru. Anunţul primăriţei Elena Lasconi privind redarea traficului auto a celor două braţe centrale va mulţumi şoferii care trec printr-un calvar de atâta vreme, care, dacă n-ar fi fost procesul liberalilor, era încheiat de anul trecut.

  • Bulevardul nu se va mai închide traficului auto decât excepţional când sunt evenimente

Circulaţia pe bulevard este analizată în contextul planurilor de a dezvolta turistic Câmpulungul prin obţinerea statutului de staţiune turistică de interes naţional. „În acest an, administraţia publică locală îşi asigură documentaţia necesară pentru a aşeza Câmpulungul pe harta staţiunilor turistice de interes naţional. Dar nu ne oprim aici. Vrem ca, la anul, să realizăm documentaţia pentru „staţiune turistică balneoclimaterică”. Este mult mai important să fii staţiune balneoclimaterică. Acest lucru înseamnă că vom avea alocaţi bani şi de la Ministerul Turismului şi, de asemenea, că vom avea punctaj mai mare atunci când o să aplicăm pentru proiecte cu fonduri europene pe turism, cultură, patrimoniu ş.a.m.d. Nu putem să spunem că suntem un oraş turistic. Suntem un oraş de tranzit. La început am vrea să fie o destinaţie de week-end. Noi vom monta bolarzi retractabili în capetele bulevardului. La evenimente importante sau în noaptea de Înviere, blocăm bulevardul. Toate acestea vor fi anunţate. Însă el va rămâne deschis circulaţiei tot timpul. Se va închide doar pentru evenimente punctuale. În câţiva ani, probabil că vom închide bulevardul pe durata week-end-ului.”, sunt planuri teoretice în acest moment, condiţionate şi de dobândirea de către Câmpulung a statutului de „staţiune turistică de interes naţional”, cu atracţie, măcar cât ţine week-end-ul, pentru străinii de oraş.

„Probabil, peste vreo zece ani o să fie pietonal, aşa cum se întâmplă în oraşele istorice din Europa. Nu se va închide acum, dar noi trebuie să pregătim terenul pentru o astfel de eventualitate. Dar durează şi vorbim de ani.”, a mai spus Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!