18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi: „Bulevardul a fost blocat vreme de un an şi pentru asta o să plătească şi prefectul, şi Anca Coşa, şi ISC”

„Văd că mulţi uită repede.”, este remarca cu care primăriţa Elena Lasconi şi-a început declaraţia de presă din această după amiază, prin care şi-a propus să explice motivul tăierii teilor uscaţi de pe aleea centrală. „Încă de la preluarea mandatului meu ca primar, vechea clasă politică, folosindu-se de o mână de „speciali”, ca să nu le spun „nebuni”, a încercat să blocheze toate lucrările. A încercat să blocheze Câmpulungul. Nu a existat nicio lucrare, nicio reparaţie, nicio toaletare a arborilor care să fie făcută în Câmpulung fără să nu avem petiţii, plângeri penale, procese, Garda de Mediu… toate instituţiile, în încercarea de a ne bloca. Bulevardul a fost blocat vreme de un an şi pentru asta o să plătească şi prefectul, şi Anca Coşa, şi ISC. O să intentez un proces prin care să recuperăm banii pe care noi – noi însemnând toţi câmpulungenii – trebuie să-i plătim în plus, în toată această perioadă în care au crescut preţurile materialelor de construcţii şi în care trebuie să facem diverse reparaţii, pentru că s-au degradat, pe ici, pe colo, mici lucrări.”, a precizat Elena Lasconi.

  • Proiectul camerelor video blocat de instanţă, în condiţiile în care suntem fruntaşi la infracţionalitate  

Aceasta s-a referit şi la cea mai recentă acţiune prin care a fost blocat alt proiect important al Câmpulungului, pe care municipalitatea îl pregătea pentru a-l depune pentru finanţare cu fonduri europene: supravegherea video a Câmpulungului cu camere performante. Investiţia este sistată prin hotărâre a Tribunalului Argeş care, pe fondul procesului intentat de unul dintre reclamagiii de serviciu din acest mandat, a dispus anularea normei Consiliului Local prin care au fost aprobate studiul de fezabilitate şi cifrele proiectului. Proiect, repetăm, pentru care se accesau fonduri UE.

„Chiar astăzi am avut un domn în audienţă, care mi-a spus că nu se simte în siguranţă în Câmpulung. L-am rugat să facă hârtii.”, a continuat Elena Lasconi, mâhnită de piedica pusă de instanţă, în condiţiile în care Câmpulung se încadrează între localităţile judeţului cu grad ridicat de infracţionalitate. „Sunt sigură că o să câştigăm. Dar este incredibil că, în primă instanţă, s-a pronunţat să nu cumpărăm camerele de supraveghere cu fonduri europene. De ce nu a fost interes să se aplice pe diverse axe, de când s-au deschis programele de finanţare europene, la Câmpulung? Pentru că nu se poate fura la proiectele pe fonduri europene. Intoxicările din spaţiul public sunt false. Ştiu că majoritatea câmpulungenilor au încredere şi vor vedea rezultate. Deja se văd multe în teren.”, a adăugat aceasta.

Însă, tot ce se întreprinde în Câmpulung, pentru locuitorii municipiului, nu pentru primar şi Primărie, declanşează o reclamaţie. „Orice vrei să faci, nu există lucrare, nu există gropiţă făcută după o avarie, nu există un bec schimbat, nu există nimic care să fi fost făcut şi început în Câmpulung la care să nu am o plângere. Nu există! S-a încercat prin toate formele. Şi, cu toate acestea, am făcut nişte lucruri istorice aici, cu echipa din Primărie. Nu este puţin lucru să aplici pentru atâtea proiecte pe fonduri europene şi să aduci bani concreţi – asta nu este o poveste – cât este bugetul Câmpulungului pe 30 de ani. La ultimul pe care l-am avut, au picat proiecte la Cluj şi Oradea care sunt premiante în a accesa fonduri europene şi noi am câştigat proiectul cu panourile fotovoltaice. Şi toate proiectele cu fonduri europene sunt verificate la sânge. Este o documentaţie cum nu vă puteţi imagina! De când am preluat mandatul, de câte ori a trebuit să băgăm în Consiliul Local, să tot facem lucruri cu GAL-urile?! Şi nici acum nu sunt finalizate. Se verifică dacă mai apare o ordonanţă… Mie mi se pare că, cu bună ştiinţă, Guvernul României vrea să blocheze lucrurile în această ţară. Anul trecut, au fost date trei ordonanţe de urgenţă pentru ajustarea preţurilor. Acest lucru înseamnă că noi a trebuit să întoarcem de la ADR Sud Muntenia toate proiectele pe care le-am avut, ca să facem actualizare de preţuri. Şi ei ne trimit hârtii că trebuie să terminăm toate lucrările până pe 31 decembrie 2023. În condiţiile în care toate sunt proiecte mari, achiziţiile nu se fac cu încredinţare directă, sunt proceduri greoaie care durează între şase luni şi un an.”, a declarat primăriţa Elena Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!