25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui vizionarea primului episod din filmul românesc „Egregora-Comoara Pierdută”

Joi, 4 aprilie 2023, Casa de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung găzduiește vizionarea primului episod din serialul românesc realizat de către Andrei Chiriac, „EGREGORA – COMOARA PIERDUTĂ”. Intrarea este liberă, iar accesul se va face începând cu ora 19.00.

  • În serial apar secvențe filmate în zona Muscel

Producătorul filmului, Andrei Chiriac, a ales Muscelul ca fiind una dintre zonele de filmare ale serialului. În film apare o secvență din 1462, ultimul an din cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș, în zona Domnești – Corbii de Piatră. Atunci, sultanul Mohamed al II-lea a invadat Țara Românească cu o armată de peste o sută de mii de oameni, iar Țepeș s-a retras în Transilvania spre a cere ajutor lui Matei Corvin. Pe urmele sale erau trupele lui Radu cel Frumos, fratele său care râvnea la domnie, iar lupta dintre cavalerii dragoni ai lui Vlad Țepeș și mercenarii fratelui său a fost reprodusă în film.

„Egregora” este un serial ce cuprinde un număr de 36 de episoade, un film fantastic de aventuri, cu o acțiune surprinsă în unele dintre cele mai frumoase locații din România, considerate sacre, precum: Munții Piatra Craiului, Lacul Bâlea, Corbii de Piatră, Cazanele Dunării, Sfinxul, Babele, Peștera Ialomicioara, vârful Omu, Transfăgărășan, Valea Obârșiei, Castelul Sighișoara, Castelul Corvinilor, etc. Acțiunea filmului urmărește nouă orfani care pornesc într-o aventură uimitoare, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Pe această cale a provocărilor, copiii vor întâlni diferite personaje precum: mentori, inamici și șarlatani. Unul dintre personajele importante care va apărea în film este chiar domnitorul Vlad Țepes. La finalul călătoriei, copiii vor înțelege care este rolul vieții, cu frumusețile și tristețile acesteia.

Conceptul Egregora reprezintă o ființă psihică emanată din conștiința colectivă: o sete colectivă pentru aventură și mister. Eroii filmului sunt marginalizați ai societății, care au trăit experiențe traumatizante într-o lume lipsită de toleranță și au avut de înfruntat durerea, violența și frica. Actorii principali ai acestui film sunt: Daniel Nuță – Vlad Țepeș, Eduard Trica – Radu cel Frumos, Maia Morgenstern – Contessa Madgia, Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc. În film, personajele istorice reale: Vlad Țepeș, Radu cel Frumos, Matei Corvin, se împletesc cu fantasticul și legendele românești.

  • Regizorul Andrei Chiriac: „mi-am dorit de foarte mult timp să filmez la Câmpulung”

Andrei Chiriac este un tânăr regizor cu școala la UNATC, dar și cu studii de specialitate în America, ce a vrut să le ofere românilor un film inspirat din legendele și miturile autohtone, despre comoara ascunsă a dacilor, pe modelul hollywoodian din „Urzeala Tronurilor” sau „Stăpânul Inelelor”. Potrivit acestuia, este vorba despre un proiect amplu și „de la Sergiu Nicolaescu încoace nu s-a mai înhămat nimeni la așa ceva”. Acesta, având origini argeșene, a decis să filmeze câteva cadre și în zona Câmpulung, fiind impresionat de pitorescul locurilor muscelene și de încărcătura istorică a acestora. Filmările au fost făcute pe un platou muntos, în apropierea localității Nămăești. Potrivit regizorului „Am filmat în acest spațiu frumos al Câmpulungului, aproape de zona Nămăești, pe un platou din masivul Iezer-Păpușa. Una dintre zonele preferate ale mele este Câmpulungul pentru că am o oarecare legătură cu Argeșul, bunicul meu fiind din Curtea de Argeș. Vin aici cu drag, de câte ori se poate, mi-am dorit de foarte mult timp să filmez la Câmpulung pentru că este o zonă încărcată din punct de vedere istoric; aici a fost până la urmă descălecarea și aici a fost sămânța despre care vorbim și în film”, a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Sursa foto: Facebook Egregora
Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!