25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Sunt în lucru cele trei parcuri propuse în 2023: cele de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina şi „Prichindelul”

Toate cele trei parcuri propuse a fi realizate în 2023, din totalul de cinci licitate şi contractate, sunt în lucru, cel mai avansat fiind spaţiul verde din spatele blocurilor D25 şi D25 bis din Vişoi, de pe strada Alexandru cel Bun, din vecinătatea mall-ului. Constructorul George Răuţoiu a deschis şi două şantiere în Grui, unul pe strada General Dragalina, altul pe strada Gruiului, lângă Cimitirul Grui, unde va fi reconstruit „Prichindelul”. Noul „Prichindel” beneficiază şi de îmbunătăţirea bazei sportive învecinate, amenajată în urmă cu zece ani. Tot acolo va fi realizat terenul de baschet promis de Elena Lasconi tinerilor din cartier în timpul campaniei electorale. Includerea acestui parc între primele care se vor executa în acest an a fost motivată şi de înţelegerea manifestată de deţinătorii de garaje din apropierea cimitirului, care le-au demolat fără proteste, pentru a permite Primăriei să pună în practică planurile de modernizare treptată a cartierului.

  • Termenul maxim pentru finalizarea „Prichindelului”, primăvara anului viitor   

În Vişoi se lucrează la parcul de pe Alexandru cel Bun, din spatele ultimelor „D-uri” de pe malul Râului Târgului, din luna ianuarie a acestui an. Iarna blândă a permis câştigătorului contractului să deschidă şantierul la începutul lunii ianuarie. Cu lucrarea de pe strada Alexandru cel Bun a debutat „lotul” celor cinci spaţii verzi, prin care se urmăreşte atât regenerarea unor locuri de relaxare şi joacă, prin demolarea celor vechi şi reconstrucţia unora noi, cât şi valorificarea unor terenuri eliberate de garaje.

Trei dintre cele cinci spaţii verzi planificate figurează pe agenda de lucru a lui 2023: Alexandru cel Bun, Dragalina şi „Prichindelul”. „Dacă nu reuşim să finalizăm „Prichindelul”, măcar să-l începem şi să-l finalizăm în primăvara anului viitor. Dar îmi doresc foarte mult să-l finalizăm.”, spunea primăriţa Elena Lasconi în momentul aprobării bugetului acestui an.

Constructorul Răuţoiu a început lucrările la toate cele trei zone propuse, inclusiv „Prichindelul” – cel mai amplu dintre toate – faţă de care primăriţa avea o reţinere că s-ar finaliza în acest an, intrând în şantier înainte de Paşte. În momentul în care Elena Lasconi şi-a dus colegii parlamentari la şantierele parcurilor din Vişoi şi Grui, cu două săptămâni înainte de Paşte, era pregătit pentru lucrări şi terenul „Prichindelului”, unde, în prezent, se pune în operă proiectul.

  • Cum era locul de joacă de pe Dragalina: „Pe o platformă betonată, prin care creştea buruiana, copiii se umpleau de căpuşe”

Deşi nu sunt cele mai urgente investiţii ale Câmpulungului, parcurile îi vor aduce susţinători Elenei Lasconi la alegerile de la anul, pentru a mai compensa „pierderile” cauzate de demolarea garajelor. După conturarea viitorului spaţiu de recreere de pe Alexandru cel Bun, s-au mai domolit vociferările legate de aspectul dezolant al locului de joacă de aici, a cărui înlocuire oamenii o cereau de cum s-a instalat noua administraţie.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Grui, unde, pe strada Dragalina, spaţiul în care se jucau copiii era un focar de boli. Elena Lasconi le-a povestit şi colegilor parlamentari de la USR, a povestit şi echipei de filmare care a venit să realizeze o producţie video despre femeile implicate în politică, a povestit şi la o emisiune tv în ce hal a găsit acest aşa-zis parc când a preluat mandatul.

„Fusesem în campania electorală la un pseudo loc de joacă din cartierul Grui, de pe strada Dragalina, şi pe o platformă betonată, prin care creştea buruiana, copiii se umpleau de căpuşe. Era un tobogan cu scânduri uzate… ceva îngrozitor! Oriunde mă duc în Câmpulung, lumea mă înconjoară şi începe să vorbească despre ce-şi doreşte. În urmă cu un an, am fost acolo şi le-am povestit oamenilor că va fi un proiect de amenajare. Un domn care era acolo mi-a spus: „Ne-am săturat de proiecte!” Era esenţă de dezamăgire în ochii acelui om. USR a făcut un material despre femeile în politică, lansat pe 8 Martie, şi am povestit echipei de filmare despre acest lucru care m-a marcat. În prezent, se lucrează intens acolo. Şi am zis să le arăt şi celor care au realizat materialul filmat. Era o vreme urâtă, ploioasă. În faţa maşinii noastre parchează o maşină din care a coborât un domn care mi s-a părut a fi acel domn sătul de proiecte. M-am dus la el, dar nu cu gândul ca să-i spun: „Uite că se face!”, ci voiam să văd ochii unui om căruia i se vorbeşte despre un proiect care se şi întâmplă. După 30 de ani! A venit şi m-a luat în braţe. Fugea şi nepotul lui după el şi a coborât şi fiica lui din locuinţă. „Dumneavoastră sunteţi…”, am început să-i spun, dar n-am terminat fraza. „Eu sunt, mi-a zis. Sunteţi primăriţa noastră pe viaţă.”, a povestit, de curând, Elena Lasconi.

  • Constructorul a câştigat contractul cu aproape 4 milioane de lei mai puţin faţă de valoarea cu care a fost scos la licitaţie  

Pe 15 iulie 2022, contractul pentru cele cinci parcuri a fost adjudecat de Asocierea formată din Group Concif SRL, din Bădeni-Stoeneşti, Conteh Barengott SRL, din Târgovişte, Comsid Tehnosteel SRL, din Simeria-Hunedoara, Tera Design Studio SRL, din Chiajna-Ilfov, Loftrek SRL, din Baia Mare, Oltenia Garden SRL, din Craiova, Ral Construct Development SRL, din Bucureşti, în calitate de asociaţi, Bubu Cons SRL, din Târgovişte, subcontractant. Concurenţa firmelor familiei Răuţoiu a fost o asociere de şapte SRL-uri condusă de Florimar Construct Total SRL, din Piteşti.

Contractul pentru cele cinci parcuri a fost câştigat cu 14.248.083 lei, la o diferenţă de 3.787.465,55 lei faţă de valoarea cu care a fost scos la licitaţie. Primăria a urmărit să obţină preţul cel mai mic pentru punerea în operă a unei lucrări estimate la 18.035.548,55 lei. Parcurile licitate la „pachet” sunt cele patru din Grui şi singurul din Vişoi: „Prichindelul”, parcul central al cartierului, cel de peste drum, pe terenul unde se făcea Focul lui Sumedru, locul de joacă de vizavi de biserică, de pe strada General Dragalina, şi parcul din spatele „D”-urilor de pe strada Alexandru cel Bun, de pe malul râului.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!