11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Spitalul Câmpulung are a treia sursă de oxigen. În spatele complexului medical a fost amenajată o hală nouă

Medicul Andrei Aron, consilierul primarului Elena Lasconi, a anunţat că, cel puţin o dată pe lună, jurnaliştii vor fi invitaţi la conferinţe de presă pe teme legate de domeniul Sănătăţii câmpulungene, pentru a contracara dezinformările voite din spaţiul public. Poziţia oficială a Spitalului Municipal va fi comunicată cu regularitate, aşa cum era normal să se întâmple şi până acum, nu numai sub forma unor drepturi la replică la informaţiile denaturate. Oamenii sunt interesaţi de medicii proaspăt sosiţi la Câmpulung, de sectoarele acoperite de personalul medical, de sectoarele deficitare din punct de vedere al personalului, de serviciile medicale şi, în general, de tot ce este nou legat de principala instituţie de sănătate publică a Muscelului. Conferinţa de presă de ieri, 27 aprilie 2023, desfăşurată la sediul Administraţiei, o clădire care va beneficia în curând de o investiţie de renovare termică, a debutat cu planurile de îmbunătăţire a infrastructurii medicale, susţinute din finanţări nerambursabile, completate cu lucrările de mai mică amploare, realizate din bugetul unităţii medicale.

  • Pentru blocul central, D.A.L.I. pentru eficientizare energetică este gata 

Potrivit consilierului pe probleme de sănătate al primarului, medicul Andrei Aron, Spitalul Câmpulung are în derulare câteva proiecte cu fonduri europene. Unul dintre acestea – şi cel mai amplu – este renovarea energetică, în valoare de aproximativ 28,7 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin PNRR. Planurile de eficientizare energetică a complexului medical sunt în fază avansată din punct de vedere al documentaţiei pentru blocul central. Pentru corpul principal al unităţii medicale, documentaţia a debutat ceva mai devreme, D.A.L.I. fiind realizată în acest moment. Se lucrează la D.A.L.I. şi pentru clădirile Administraţiei şi Psihiatriei, care şi ele vor fi renovate termic.

  • La vară, începe lucrarea de reabilitare a infrastructurii electrice a întregului spital

Alt proiect îl constituie sistemul de avertizare la incendii, pentru care a fost demarată procedura de achiziţie. Într-o fază avansată, în sensul finalizării etapei de achiziţie a serviciilor de execuţie, este şi reabilitarea infrastructurii electrice. „Cred că, în luna iunie, cel puţin din estimările făcute împreună cu cei care au câştigat licitaţia, va începe lucrarea. Problema este că va avea un termen foarte scurt, trebuind finalizată până la sfârşitul anului. Este o investiţie destul de mare şi complexă, pentru că va trebui schimbată toată instalaţia electrică din spital. Va trebui redusă treptat şi parţial activitatea la fiecare secţie în parte, dar trebuie neapărat să ne încadrăm în această perioadă, pentru că finanţarea va fi până la 31 decembrie 2023.”, a afirmat dr. Andrei Aron.

  • S-a realizat încă o hală de oxigen pentru a treia sursă de oxigen a Spitalului Câmpulung

Pentru a treia sursă de oxigen a Spitalului Câmpulung, s-a realizat încă o hală de oxigen. Noua clădire este amplasată în spatele spitalului. „În orice situaţie critică, dacă actualele surse de oxigen au probleme, există o altă sursă care va completa.”, a continuat acesta.

  • Lucrarea de amenajare a etajului fostei Maternităţi este finalizată în procent de 95%

Intervenţii de îmbunătăţire, în sensul reamenajării etajului, au fost executate şi la clădirea administrativă a spitalului, fiind finalizată în procent de 95%. În acest moment, mai este de montat podeaua. Potrivit consilierului Andrei Aron, cel mai probabil, următoarea conferinţă de presă va avea loc în spaţiul cel nou de la etaj. Lucrarea s-a realizat cu fonduri proprii şi cu personalul spitalului.

„Au fost reabilitate şi igienizate câteva spaţii din spital. Printre ele sunt Farmacia, care nu mai fusese de mult reamenajată, Radiologia şi urmează să se reabiliteze Ambulatoriul”, în sensul amenajării ultimului etaj al Policlinicii, unde vor funcţiona cele două saloane destinate internărilor de zi ale Dermatologiei.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!