-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Concurs atletic pentru copiii din ciclul primar și gimnazial la LPS Câmpulung – „Primii pași în atletism”

Liceul cu Program Sportiv Câmpulung va găzdui sâmbătă, 22 aprilie, începând cu ora 9.30, prima ediție a concursului „ Cupa LPS – Primii pași în atletism”. Competiția face parte dintr-un proiect județean și se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial.

Potrivit regulamentului, participarea la concurs este directă, la Liceul cu Program Sportiv Câmpulung. La întreceri pot fi înscriși elevi din ciclul primar (doar clasele a III-a și a IV-a) și elevi din ciclul gimnazial, care vor concura pe categorii de vârstă, diferențiat fete-băieți. Important de știut este faptul că nu se percepe taxă de participare.

Copiii vor avea două probe, după cum urmează: ciclul primar – alergare de viteză pe distanța de 50 de metri, cu start din picioare și săritura în lungime de pe loc; ciclul gimnazial – alergare de viteză pe distanța de 60 de metri, cu start de jos, și săritura în lungime cu elan, bătaia efectuându-se în zona delimitată (1m/1m). Se va alerga în serii de cinci elevi pe criterii de vârstă și sex, iar unde sunt mai mult de două serii pe categorie, se aleargă finala în care intră primii cinci elevi. La săritura în lungime se efectuează trei încercări de elev, iar cea mai bună săritură intră în clasamentul de premiere.

Premierea se face în funcție de numărul de participanți pe fiecare probă, (secțiune) și se vor premia primii trei elevi care au cele mai bune rezultate pe probă și categorie. Toți elevii vor concura în echipament sportiv adecvat. Profesorii însoțitori  îşi vor asuma răspunderea pentru proprii elevi. La ora 9.30 este programată ședința tehnică, concursul urmând să înceapă la ora 10.00.

N. Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!