-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a organizat „Ziua Porților Deschise”

În data de 23 aprilie se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul oștirii române și al celor care luptă pe uscat. Pentru armata României, praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, reprezintă un prilej de cinstire a militarilor din forțele terestre, acestea fiind considerate cea mai importantă componentă a forțelor armatei române și sunt destinate realizării diferitelor acțiuni militare cu caracter terestru sau aeromobil destășurate în orice zonă sau direcție.

  • O mulțime de oaspeți au vizitat unitatea militară din Câmpulung

Odată cu sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” aniversează în fiecare an, la 23 aprilie, „Ziua Forțelor Terestre”. Cu această ocazie, miercuri 19 aprilie 2023, Batalionul a organizat ca activitate premergătoare acestei sărbători, „Ziua Porților Deschise”. Potrivit plutonier major Ovidiu Cantea, aceasta reprezintă „acţiunea ce se înscrie în procesul de accentuare a transparenţei  şi a deschiderii armatei față de societate, precum şi aprecierii, la justa sa valoare, a rolului acesteia în cadrul statului de drept, pentru cunoaşterea principalelor misiuni ce-i revin, a condiţiilor de instruire, educare şi de viaţă din unitate”.

Activitatea a reușit să stârnească interesul cetățenilor municipiului Câmpulung, care au vizitat, într-un număr ridicat, sediul unității militare din oraș. Elevii diferitelor școli din Câmpulung, dar și din alte comune din zona Muscel, au sosit îndrumați de profesorii coordonatori, majoritatea pentru prima dată, la „Ziua Porților Deschise”. Prin această activitate, aceștia au putut viziona Capela Militară, Monumentele istorice ridicate în semn de omagiu în memoria eroilor musceleni căzuți pe toate câmpurile de luptă din toate timpurile, precum și expoziția de armament, tehnică comunicații, tehnică militară, materiale specifice instrucției alpine și poligonul montan de supraviețuire, unde au experimentat traiul în condiții de izolare. De asemenea, principala atracție a copiilor au reprezentat-o cele două vehicule destinate deplasării terestre, în care au putut să se urce și să observe îndeaproape interiorul unui astfel de mijloc de transport. Totodată, elevii au fost încântați să atingă diferitele obiecte specifice instrucției alpine, precum și manevrarea unor arme reale, dar și a diferitelor stații de comunicare.

Cu această ocazie, locotenent colonel Ionuț Cosmin Tecaru transmite invitaților și tuturor militarilor din garnizoană, activi, în rezervă sau în retragere, veteranilor de război și familiile acestora, „multă sănătate, fericire, putere de muncă, succes în realizarea obiectivelor propuse!”.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!