11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Slabi, răi şi pe cale de dispariție. Se împlineşte dorinţa istoricului Zaharia de a vedea PNL Câmpulung într-un muzeu

Retragerea rușinoasă a lui Radu Perianu de pe scena unei piese politice dirijate din umbră de șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, le-a secat inspirația celor mai întărâtați cronicari din rândul liberalilor câmpulungeni. Ce-au mai mârâit clănțoșii scribi ai partidului în online-ul intoxicat cu reacții pro-proces, în speranța că verdictul instanței va obliga la desființarea a tot ce s-a lucrat până la data izbucnirii litigiului! Amuțirea subită a agitatului cenaclu literar liberal, vigilent la toate postările pe tema Bulevardului “Pardon”, trădează regretul acestora că nu există și un recurs. PNL-știi erau convinși că cu cât se lungea mai mult starea de blocaj al șantierului, cu atât se “topeau” procentele electorale ale primăriței Elena Lasconi, mizând pe faptul că oamenii uită repede cine a cauzat oprirea unei lucrări intrate în etapa finală.

La PNL Câmpulung sunt câteva persoane care, prin avalanșa de replici care însoțesc orice relatare despre bulevard, dau impresia că nu dorm, nu mănâncă, n-au serviciu, n-au familie. Non-stop sunt pe Facebook, replicând și debitând anti-Câmpulung. Oprirea procesului la etapa de fond, fără recurs, a paralizat țopăiala nervoasă a degetelor pe taste, probabil, pe fondul șocului provocat de regia PNL + PSD.

De ce n-am citit la niciunul dintre comentatorii furibunzi ai PNL Câmpulung: Bravo, Perianu! Sau Huo, Perianu! Ce i-a redus la tăcere? Probabil, anticiparea dezastrului cauzat de partid, prin mâna lui Perianu, la alegerile de la anul, când nu este exclus să vedem PNL Câmpulung coborât pe locul IV. Dacă va reuşi să se claseze şi pe locul IV!

  • Şocul provocat de necontinuarea procesului a spulberat inspiraţia scribilor partidului

În afara textelor deșertate din abundență pe Facebook, care proslăveau realizarea partidului, PNL-iștii – și aici ne referim la liderii lor de opinie – n-au avut o comunicare oficială cu cetățenii pe subiectul Bulevardului “Pardon”. Era o dovadă de respect ca șefii organizației municipale sau consilierii locali să fi explicat, într-un cadru oficial, motivele pentru care ei, liberalii câmpulungeni, au achiesat la acțiunea politică a prefectului, care făcea rău Câmpulungului ai cărui locuitori și ei sunt, dar le făcea rău și lor, ca oameni politici aspiranți la funcții în administrația publică pe mai departe. Căci odată ce te-ai dedulcit la avantajele unui culcuș cald, sigur și excelent plătit la stat, e traumatizant să pui bocceaua în băț și să accepți o poziție inferioară. Sau, mai grav, Doamne ferește pentru cel născut bugetar, să ia drumul privatului.

PNL-iștii câmpulungeni au adoptat tactica îngropării capului în nisip, cu menținerea mâinilor pe tastaturile încinse de atâta ură la adresa lui Lasconi, căreia i-au numărat amânările într-un proces ticluit de capii lor de la județ. Cu știința lor, firește. Atât de tare au decăzut PNL-iștii locali pe care, de la anul, îi vom vedea unde și-a dorit istoricul partidului, Nicolae Zaharia, care inspirat a ales Muzeul Municipal ca loc al primei și singurei întâlniri cu “groparii” bulevardului din fruntea PNL Argeș.

Se pare că în cel mai recent sondaj efectuat de PNL, PNL figurează în Argeş cu 9%, iar la Câmpulung stă şi mai rău, cu 7%.

Vă amintim că singurele reacții ale liberalilor câmpulungeni pe durata procesului Bulevardului “Pardon” au fost de susținere a demersului politic al partidului executat de prefectul Radu Perianu, reacții manifestate în cadrul a două conferințe de presă. La prima dintre ele, în semn de solidaritate cu șeful Prefecturii, Bogdan David și Nicolae Zaharia l-au încadrat pe Radu Perianu, care a îndrăznit o singură dată să vină la Câmpulung și să justifice atacul politic la adresa primarului.

„Nu puteam să-i spun eu domnului prefect ce să facă”, este replica care l-a incriminat pe Bogdan David că a cunoscut de la început planul liderilor PNL Argeș de a bloca cu un proces investiția de amenajare a Bulevardului “Pardon”. A știut, lucru care îl face complice al sabotării principalei lucrări a Câmpulungului care, de un an, stă cu centrul vraiște. Prefectul Radu Perianu i-a confirmat Elenei Lasconi că a știut și viceprimarul Nicolae Zaharia care, însă, nu i-a suflat colegei nicio vorbă. Probabil, în mintea lui a fost că, dacă Elena Lasconi ar fi avut probleme în timpul mandatului, el creştea electoral.

Nu trebuia să-i spună David prefectului ce să facă, dar, ca locuitor al Câmpulungului, putea pleda pentru intentarea acţiunii către sfârşitul termenului permis de lege, ca lucrarea să avanseze cât de mult se putea. Asta putea să facă. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!