1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Doar patru proiecte antreprenoriale finanţate prin fonduri europene au fost accesate, din cele zece disponibile

În Câmpulung s-a deschis primul salon de masaj cu pietre jad, realizat cu ajutorul fondurilor europene accesate de către Primărie. Din cele zece planuri de afaceri disponibile, doar patru au fost selectate, deoarece numărul celor interesaţi pentru celelalte a fost insuficient.

  • Elena Lasconi: „Dacă doreşti să faci ceva, nu există nu pot. Din partea noastră există tot sprijinul!”

Primăriţa Elena Lasconi a împărtăşit, cu regeret, că în ciuda nevoii destul de mare a locurilor de muncă în Câmpulung, oportunităţile oferite prin proiectele antreprenoriale finanţate din fonduri europene nu au stârnit suficient interes. Aceasta a subliniat că în ciuda eforturilor pentru a face cunoscute aceste oportunităţi pe toate căile de comunicare disponibile, doar patru din cele zece planuri de afaceri disponibile au fost accesate. „Eu sunt foarte supărată, pentru că toată lumea se plânge în Câmpulung de locuri de muncă şi avem firme care caută câte 300 de angajaţi şi nu se duce nimeni. Avem firme care vin să plătească taxă la noi pentru bannere publicitare şi nu se duce nimeni. Pe de altă parte, acest proiect pe antreprenoriat, este un proiect foarte bun la care eu am ţinut foarte mult, deoarece consider că un primar bun este acea persoană care aduce resurse în comunitate şi puteam să lăsăm în comunitate, practic prin fonduri europene, 250.000 euro. Am făcut comunicare, am anunţat pe toate canalele că am câştigat aceşti bani, că este vorba despre 10 planuri de afaceri şi până la urmă, din 10 s-au prezentat doar 4”, a explicat aceasta.

Cu toate acestea, primăriţa a asigurat că va susţine mereu aducerea resurselor în comunitate, motivând potenţialii antreprenori să-şi asume aceste oportunităţi de afaceri. „Dacă doreşti să faci ceva, nu există nu pot. Din partea noastră există tot sprijinul! S-au depus doar 4 planuri de afaceri, unul pentru această terapie cu jad, unul pentru coafor, unul pentru instalaţii sanitare şi un business de închiriat ATV-uri. Noi, practic, am pierdut banii aceştia pentru că nu am avut doritori. Este absolut incredibil ! Puteam să oferim 25.000 euro la încă 6 persoane, dar nu s-a dorit. Vă doresc mult succes în afacerile dumneavoastră şi sper să aveţi clienţi şi să se bucure!”, a transmis Elena Lasconi.

  • Proprietara salonului, Victoria State: „Am fost surprinsă să văd tineri, mulţi tineri care acuzau dureri, predominant cervicale”

Victoria State, fericita proprietară a noului salon de masaj cu pietre jad a împărtăşit cu entuziasm informaţii despre facilităţile şi serviciile pe care le oferă. Aceasta a indicat că salonul dispune de trei paturi special echipate cu role de jad, dintre care două sunt identice în caracteristicile lor. Fiecare pat este dotat cu nu mai puţin de şapte programe diferite, fiecare servind un scop specific, de la relaxare profundă, până la terapie revitalizantă.

Înainte de a se urca pe pat, Victoria se asigură că fiecare pacient primeşte atenţia şi tratamentul adecvat. Potrivit acesteia: „Înainte de a se urca pe pat, am o discuţie cu pacientul să vedem despre ce este vorba, să nu fie în nişte contraindicaţii, iar dacă este totul în regulă, alegem programul, îşi pune căştile în urechi, muzică de relaxare, terapie cu căldură cu infraroşu şi masaj făcut de acele role de-a lungul coloanei şi pe gambe. În cazurile în care, să spunem că avem dezechilibre la nivel de medicină complementară, există un protocol în care se face terapie pe salteaua cu pietre jad, timp de 30 de minute, şi apoi pe patul de masaj”. Totodată, aceasta a mai adăugat că aceste terapii cu pietre jad au oferit beneficii notabile în caturile de insomnie, contribuind la îmbunătăţirea calităţii somnului şi la relaxarea profundă a pacienţilor. De asemenea, o constatare de care a avut parte a fost că, atunci când colabora cu un cabinet de fizioterapie, a observat că nu persoanele în vârstă, cum ar fi crezut, vizitau cabinetul, ci tinerii care prezentau probleme ale coloanei. „Avem nevoie de relaxare, în primul rând, dar şi cine are probleme cu spatele. Acum eu am văzut, colaborând la fizioterapie, să văd persoane în vârstă, pensionari, şi am fost surprinsă să văd tineri, mulţi tineri care acuzau dureri, predominant cervicale, dar şi alte dezechilibre ale coloanei. De asemenea, aceste terapii ajută cazurile de insomnii şi echilibrează corpul”, a transmis Victoria State.

 Aşadar, salonul foloseşte Patul de Masaj Automat CASA JAD cu 9+4 role din JAD, iar serviciile oferite sunt:

  • Termoterapie cu raze infraroşii de undă lungă
  • Elongaţia Mecanică a Coloanei Vertebrale la CALD (hernie disc, discopatii, tasare de vertebre, sciatică, lumbago)
  • Realiniere de vertebre (corecţia scoliozei)
  • Presopunctură inversă (greutatea corporală contra pietrelor de jad)
  • Terapie cu cristale semipreţioase de jad şi turmalina
  • Masaj din scalp până la călcâie şi mio-relaxare

Cei interesaţi vor beneficia de prima şedinţă gratuită, începând cu data oficială pentru deschidere, care va avea loc pe 18 august 2023.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!