-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Constructorul ar putea relua lucrările pe bulevard şi marţi, după Paşte. Însă hotărârea devine definitivă cel mai devreme pe 24 aprilie

După anunţul subprefectului Bogdan Minciunescu de a nu continua jocul politic al PNL-istului Radu Perianu, primăriţa Elena Lasconi a făcut şi ea câteva declaraţii pe subiectul Bulevardului „Pardon”. Declaraţii prudente, fără comentarii suplimentare celor propuse, mai cu seamă că n-avea încredere în stratagema „clocită” de politicienii din fruntea Prefecturii, de ieşire din scandalul politic al momentului. Şi, în special, n-avea încredere în politicianul Perianu, care i-a lăsat pe alţii să încheie povestea abjectă. Din afară se simte un pic briza înţelegerii asupra finalului între PNL şi PSD, ultimul pozând, astăzi, în postura de salvator al Bulevardului „Pardon”. Şi chiar au salvat, prin omul lor, câteva luni de aşteptare, cât putea dura recursul în privinţa căruia era greu de crezut că răsturna verdictul de bun simţ al Tribunalului Argeş. Nici PSD n-a fost prea hotărât în chestiunea recursului, susţinând, de curând, prin subprefectul Ciprian Neculăescu, unul dintre cei doi oameni ai săi de la Prefectură, că prefectul este obligat de lege să facă recurs. Un neadevăr demontat prin acţiunile de astăzi.

  • Răuţoiu are trei luni la dispoziţie ca să finalizeze lucrarea, cum s-a angajat anul trecut, pe vremea aceasta

Înainte ca prefectul Radu Perianu, aflat în concediu de odihnă, să confirme acţiunea subprefectului Bogdan Minciunescu, primăriţa Elena Lasconi a lansat un comentariu reţinut faţă de jocul politic de la vârful Prefecturii.

„Ce am învăţat eu, de când am intrat în politică, este că aceşti politicieni nu au cuvânt. Până la ora 16.30, ora de închidere la  instanţă, este foarte posibil să mai găsească pe cineva, un binevoitor, să trimită prin poştă acest recurs. Recursul este scris, este în plic. Încă de ieri mă rugam, poate ne ajută greva lor (n.r. prefecturilor)… Mă bazez, totuşi, pe faptul că suntem în Săptămâna Mare şi mă bazez pe o fărâmă de credinţă pe care ar putea s-o mai aibă aceşti oameni. Am văzut că sunt foarte obosiţi, toţi erau în concedii, aveau nevoie de odihnă. Dacă se va întâmpla aşa, la ora 16.30, este o victorie a câmpulungenilor. Nu mă bazez pe cuvântul politicienilor, mai ales al celor din vechea clasă politică.”, a afirmat Elena Lasconi.

Ieri, primăriţa a discutat şi cu constructorul George Răuţoiu. „Ar putea să se apuce de lucru chiar de marţi. Doar că această sentinţă va fi definitivă şi irevocabilă cel mai devreme luni, 24 aprilie 2023. Dacă, de luni într-o săptămână, noi o vom avea definitivă şi irevocabilă, putem să începem în forţă lucrările pe bulevard şi să le terminăm în maximum două luni. Eu asta mi-aş dori. Şi dacă vor fi trei luni, nu mă deranjează cu nimic, să fie gata de Zilele Câmpulungului.”, a mai precizat aceasta.

  • Pelerinaj pe bulevard cu moaştele Sfântului Ioanichie

La finalul declaraţiei, aceasta le-a împărtăşit câmpulungenilor planul de a include o trecere cu moaştele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel prin centrul Câmpulungului, de Zilele Municipiului. „Cred foarte tare în puterea lui Dumnezeu, m-am rugat şi la moaştele Sfântului Ioanichie şi m-am rugat să-l aduc pe bulevard, în acest an, de Zilele Câmpulungului. O să mă ţin de promisiune şi o să începem sau o să încheiem cu acest traseu al moaştelor Sfântului Ioanichie pe bulevard. Aş vrea să facem acest lucru şi să rămână în fiecare an. Am vorbit şi cu Înaltul, şi cu părintele de la „Negru Vodă” şi mi-au zis: de ce nu te rogi în acest fel? M-am rugat: vreau să te duc pe bulevard.”, a încheiat Elena Lasconi.

Acest pelerinaj cu moaştele sfântului prin centrul municipiului îşi are rostul doar dacă este mutată sărbătoarea Câmpulungului către sfârşitul lunii iulie, ca să prindă ziua de 26 iulie, când îl celebrăm pe Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel. Însă cum Zilele Municipiului sunt asociate cu „patronul spiritual” al urbei, Sfântul Ilie, pare greu de crezut că se vor lăsa convinşi câmpulungenii să accepte schimbarea. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!