25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi i-a dus pe colegii de la USR, deputaţii Drulă şi Moşteanu şi senatorul Mircescu, să vadă ce se face cu banii obţinuţi de la Guvern

Înainte de conferinţa de presă ţinută la sediul USR Câmpulung, într-un spaţiu situat deasupra magazinului „Rândunica”, Elena Lasconi i-a dus pe oaspeţii săi – deputaţii Cătălin Drulă şi Ionuţ Moşteanu şi senatorul Narcis Mircescu – în câteva locuri din oraş aflate în şantier, unde investiţiile sunt finanţate şi din fonduri obţinute de la Guvern: Bulevardul „Pardon”, parcul de pe strada Alexandru cel Bun, din vecinătatea mall-ului, parcul de pe strada General Dragalina şi strada Drăceşti. Primăriţa Câmpulungului spunea că aceştia au vrut să vadă lucrările pentru susţinerea cărora au purtat negocieri cu Guvernul, şi în primul, şi în al doilea an de mandat. În primul an de mandat, Elena Lasconi a obţinut pentru Câmpulung 12 milioane de lei, o premieră pentru municipiu, fiind pentru prima dată când un primar a reuşit să aducă bani de la Guvern. Chiar şi în opoziţie, USR a convins Guvernul să acorde Câmpulungului 4,2 milioane de lei, având destinaţia „spaţii verzi”.

  • Cătălin Drulă: „Proiectul de a face din Câmpulung un oraş al spaţiilor verzi frumoase, în care oamenii să se bucure, este ce trebuie. Şi este ce ne trebuie ca ţară”

„V-aţi agitat – le spunea Elena Lasconi colegilor săi -, deşi sunteţi în opoziţie să aduceţi încă 4,2 milioane de lei pentru câmpulungeni. Atunci când am primit aceşti bani, PSD şi PNL au făcut o grămadă de comunicări, cum că am lua bani pentru panseluţe. Dar nu este vorba despre panseluţe nici pe departe, ci despre nişte spaţii absolut civilizate. Când am preluat mandatul, niciun loc de joacă pentru copii nu era făcut cu autorizaţie. Acum, toate sunt ISCIR-izate şi au autorizaţie.”

De ce şi-a dorit aceasta atât de mult locuri de destindere în cartiere? „Spaţiile verzi sunt locurile care vor schimba România, din punctul meu de vedere, pentru că îmi doresc să inspir şi alte localităţi, şi alţi primari, şi alţi oameni care doresc să candideze la Primărie să facă lucruri pentru a uni poporul. Aceste spaţii verzi prietenoase nu sunt nişte locuri cu panseluţe, ci vor avea bănci, pergole cu trandafiri urcători, locuri de joacă pentru copii, aparate pentru fitness. În anumite locuri, nu stau copii, avem şi cartiere de acest fel, unde stau mai mult adolescenţi şi, atunci, am pus aparate pentru fitness. Am vrut ca să vadă şi colegii mei politicieni aceste locuri şi să înţeleagă de pe teren.”, a afirmat Elena Lasconi.

Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR, era în temă cu ceea ce urmează să se realizeze în parcul de pe strada Alexandru cel Bun, unde este în desfăşurare operaţiunea de asfaltare. „Fără să-mi spună Elena, la ea în birou, dintr-un vraf mare de planuri, am ales o planşă care era deasupra. Era planşa de peisagistică. Era făcută, după cât mă pot eu pricepe, foarte bine, cu detalii, ce arbuşti vor fi, ce plante… Aşa se face un proiect corect. Divagând un pic, la autostrăzi insistam pe acest aspect. Autostrăzile au componentă de peisagistică, însă la noi este tratată un pic mai superficial. Nu, faceţi tot ce este în planşă, trebuie să plantaţi tot ce este aici, pentru că frumosul, aşa cum spui tu, contează. Proiectul tău de a face din Câmpulung un oraş al spaţiilor verzi frumoase, în care oamenii să se bucure, să fie în comunitate, este ce trebuie. Şi este ce ne trebuie ca ţară.”, a afirmat preşedintele USR. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!