14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Deputatul Cătălin Drulă: „Doamna senator Gorghiu, opriţi această nebunie! Nu se poate să faceţi rău unei comunităţi întregi dintr-o răzbunare politică stupidă şi meschină!”

„Elena este un exemplu de dăruire, de motivare a unei echipe, munceşte foarte mult şi se vede.”, afirma deputatul Cătălin Drulă, președintele USR, despre colega sa, primărița Câmpulungului, care, ieri, 6 aprilie 2023, a avut invitați trei parlamentari, pentru a le arăta șantierele susținute și cu fondurile obținute de aceștia de la Guvern pentru municipiul nostru. În 2021, când USR era la guvernare, Câmpulungului i-au fost alocate 12 milioane de lei, iar în 2022, cu USR în opoziție, negocierile cu Guvernul au produs 4,2 milioane de lei pentru municipiul nostru. Elena Lasconi i-a dus pe deputații Cătălin Drulă și Ionuț Moșteanu și pe senatorul Narcis Mircescu să vadă Bulevardul „Pardon”, unde investiția de amenajare este blocată de un an, parcurile de joacă de pe străzile Alexandru cel Bun, Dragalina și „Prichindelul”, zona „La ruși” cuprinsă în „Piața Neacșu” și strada Drăcești. Toate acestea beneficiază de finanțare din banii de la Guvern obținuți la negocieri de parlamentarii USR, finanțare în completarea căreia vine contribuția bugetului local.

  • „Asta mi se pare limita de jos a politicii, când nu faci rău unui adversar politic, ci faci rău oamenilor dintr-o comunitate”

„Văd la primarii noştri această dorinţă de a face bine comunităţilor.”, mai spunea deputatul Cătălin Drulă, care s-a referit din nou la acțiunea intenționată a PNL, condusă de Alina Gorghiu, de a opri cu un proces politic principala investiție a Câmpulungului. Drulă a lansat un apel destinat celor doi lideri ai PNL Argeș, Alina Gorghiu și Radu Perianu, de a renunța la atacul politic care a privat comunitatea câmpulungeană de bulevardul blocat în etapa finală a investiției. Le-a cerut celor doi să pună punct luptei politice, atât în timpul vizitei pe șantierul în conservare din primăvara anului trecut, cât și la conferința de presă, în cadrul căreia președintele USR a lansat următorul mesaj.

„Din păcate, ca într-un basm în care lucrurile sunt bune până la un punct, apare şi intriga, care există, pentru că există zmeul cel rău. Zmeul cel rău sunt prefectul acestui judeţ şi PNL, care au blocat o astfel de construcţie pentru Câmpulung, Bulevardul „Pardon”. Este ceva de „noaptea minţii” sau de „noaptea tuturor minţilor lor”, ca o lucrare la 80% – chiar 90%, l-a corectat Elena Lasconi – să fie blocată de prefect abuziv. Există o decizie a primei instanţe, care spune că prefectul a greşit. Şi acum se pregăteşte să conteste. Are termen până pe 13 aprilie să facă recurs. Vreau să fac un apel, nu ştiu dacă este cazul la acest domn. Fac un apel la şefii lui politici. La Alina Gorghiu, fostă colegă cu mine în circumscripţia Timiş, pe care o reprezint din 2016. Doamna senator Gorghiu, opriţi această nebunie! Nu se poate să faceţi rău unei comunităţi întregi dintr-o răzbunare politică stupidă şi meschină! Gata! O instanţă s-a pronunţat, a spus că este legală această lucrare, ea se poate finaliza, probabil, în două luni de la reluarea lucrărilor. Opriţi această nebunie! Pe 13 aprilie, decizia devine definitivă şi, după Paște, se pot relua aceste lucrări. Asta mi se pare limita de jos a politicii, când, din răutate, nu faci rău unui adversar politic, ci faci rău oamenilor dintr-o comunitate.”, a precizat Cătălin Drulă, oaspetele Elenei Lasconi, la mijlocul acestei săptămâni.

Primărița i-a povestit lui Cătălin Drulă că, în semn de protest, câteva săptămâni, a ţinut audienţele pe bulevard. Asta până când s-a autosesizat Avocatul Poporului. „Nu s-a autosesizat când au dat cu gaze pe noi în Piaţa Victoriei, dar s-a autosesizat că Lasconi face audienţe pe bulevard, la Câmpulung.”, a punctat aceasta inechitatea situaţiilor în care Avocatul Poporului sare ca ars în respectarea drepturilor cetăţeneşti. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!