De curând, potrivit anunţului făcut de primarul Dorel Tănăsescu, la Bughea de Jos a demarat o investiţie aşteptată cu anii, ca să nu spunem cu deceniile. Primul an de mandat a fost încheiat de fostul secretar cu realizarea unui deziderat propus în momentul ocupării biroului de primar. Munca a început, iar şantierul instalat într-o zonă considerată defavorizată, aşa cum sunt în mai toate localităţile comunităţile de rudari, dă speranţe sătenilor într-un trai mai confortabil, având asigurată principala utilitate într-o gospodărie. „Extinderea reţelei de apă potabilă în comunitatea Valea Măcelarului – Bughea de Jos, pe toate arterele de circulaţie, cu o lungime de aproximativ un kilometru, a fost şi este o prioritate pentru autoritatea locală. Astăzi (n.r. 14 iunie), am început lucrările cu mobilizarea beneficiarilor.”, a oferit primarul Tănăsescu exemplul pozitiv al cooptării sătenilor în efectuarea unei lucrări executate în beneficiul lor. Aşadar, când se vrea, se poate, mai cu seamă dacă există un „brânci” din partea administraţiei locale de a-i scoate la muncă pe aceşti asistaţi social, care ar fi de dorit să presteze nu numai în puţinul timp cerut în schimbul venitului minim garantat, ci cât este nevoie de forţă de muncă la intervenţiile desfăşurate pe cuprinsul localităţii. Poate, învăţându-se cu un program de lucru, ajung să se şi angajeze, mai ales că „geme” mica publicitate de anunţuri din partea patronilor care caută muncitori calificaţi şi necalificaţi.
Iniţiativa primarului a fost bine primită de contribuabili, care s-au grăbit să-l felicite în mediul virtual. „Felicitări! Nu m-am înşelat când am comentat în campania electorală că eşti omul potrivit la locul potrivit. Trebuia mai demult, dar niciodată nu este târziu. Bravo, primare!”, îi transmite Dan Sima. „Mult succes în continuare, domnul primar! Vă mulţumim pentru realizări şi să ne mai vizitaţi şi pe noi la Hulubeşti!”, adaugă Iuliana Popescu. „Mulţumim din tot sufletul pentru tot ceea ce faceţi. Un primar din cap până în picioare, felicitări, sunteţi singurul primar pe care l-a avut Bughea. Tot respectul, domnule!”, este de părere Johny Neacşu, completat de Alin Stan: „Este plăcut să vezi că există o comuniune între administraţia locală şi oameni. Implicarea tuturor responsabilizează întreaga comunitate şi sunt sigur că se va face o treabă foarte bună”. „E bună şi extinderea, dar trebuie făcute lucrări de calitate, nu cum am păţit noi pe Piscul Calului, şi vara, şi iarna. Spor la treabă!”, îi scrie lui Dorel Tănăsescu Ruxandra Garofeanu.
Luciana Păceşilă are o propunere de investiţie, la care, cu siguranţă, s-a gândit şi conducerea localităţii: canalizarea, care este atât de necesară. „Canalizarea este o necesitate pentru comuna noastră, dacă ţinem cont de faptul că densitatea este în creştere permanentă. Timpul trece şi în avantajul nostru, având în vedere că, pe 9 iunie 2017, după o muncă de peste şase luni, cu specialişti în domeniu, s-a depus, la CRFIR Târgovişte, proiectul pentru finanţare din fonduri europene nerambursabile.”, precizează primarul Dorel Tănăsescu. Cererea de finanţare, însoţită de documentaţie, pentru proiectul de investiţie din fonduri europene nerambursabile pe Submăsura 7.2 „Înfiinţare canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate” a fost validată, fără erori. „Aşteptăm eligibilitatea proiectului şi să fie cu noroc! Urmează noi proiecte.”, anunţa primarul Tănăsescu la acel moment. „Probabil, este cel mai important proiect al localităţii noastre realizat cu banii UE. Este un pas uriaş în modernizarea şi ecologizarea solului în Bughea de Jos.”, a completat Alin Stan spusele şefului Executivului.
Pe 15 iunie 2017, echipa Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Târgovişte a avut programată o deplasare în comună, pentru a verifica proiectul depus pe Submăsura 7.2 „Modernizarea a şapte drumuri comunale cu covor asfaltic”. Şi nu sunt singurele proiecte de la Bughea de Jos aspirante la finanţări nerambursabile.