25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Mînzînă şi-a asigurat ouăle! Găini şi raţe, crescute în curtea unei hrube a Consiliului Judeţean din “buricul târgului”

Halul batjocoritor la adresa Câmpulungului în care Consiliul Judeţean şi-a abandonat, practic, o clădire în „buricul târgului” amplifică sentimentul de revoltă că proprietarul, o instituţie publică, scapă de sancţiunea supraimpozitării cu 200%. Imobilul cu pricina, clădirea, curtea aferentă şi câteva anexe, fac de râs centrul municipiului, atât cu aspectul insalubru, de magherniţă părăsită, dar şi cu îndeletnicirile rurale din bătătură. În curte, oameni buni, se cresc găini şi raţe! În centrul Câmpulungului! Acum, nu ştim dacă beneficiarii ouălor sunt Mînzînă şi Bughiu. Nu ştim nici dacă, din dispoziţia lor sau a altcuiva din partea proprietarului clădirii, se cresc lighioane în „zona zero” a Câmpulungului, nu departe de Primărie. Proprietatea aflată într-o paragină revoltătoare, mai ales că ştim cui aparţine, este amplasată în vecinătatea târgului de fructe şi legume de lângă Parcul „Kretzulescu”.

Şefii judeţului au în centrul Câmpulungului o clădire serios deteriorată şi o curte plină de resturi
În afara tronsoanelor de drum judeţean care străbat teritoriul municipiului şi a podurilor „încorporate” de două dintre ele – podul Turn şi podul Tabaci -, altă proprietate părăginită a Consiliului Judeţean este fostul sediu al Drumurilor Judeţene. CJ Argeş figurează la Primăria Câmpulung cu o clădire cu suprafaţa construită de 219 metri pătraţi şi un teren de 1.489 metri pătraţi.
Construcţia cu terenul aferent este ştiută, probabil, de cei care locuiesc pe Fraţii Goleşti, neavând cale de acces din strada principală. Singura posibilitate de a ajunge în curtea Consiliului Judeţean este pe proprietăţile particulare cu care se învecinează.
Însă nu accesul în incinta fostului District ne frământă pe noi, fiind treaba vecinilor dacă permit sau nu ca proprietarul să treacă pe la ei ca să ajungă în curtea proprie. Motivul pentru care vă prezentăm această relatare este îngălarea în care ţine Consiliul Judeţean un imobil de-al său, pentru care nici măcar nu va fi taxat cu impozitul de 200% aplicat celor care nu întreţin clădirile, terenurile şi împrejmuirile acestora, datorită statutului de instituţie publică protejată de lege.
Şi nu este normal ca omul de rând să suporte sancţiunea care-l „frige” la buzunar şi să scape ditamai instituţia care îşi permite să-şi pună la punct clădirile, dar n-o face, pentru că nu binevoieşte. Aţi remarcat, probabil, în centru case în şantier, pe care deţinătorii au început să le renoveze, intuind că primăriţa n-a glumit când le-a trimis notificări să-şi pună faţadele şi acoperişurile la punct. Pe cei de la Consiliul Judeţean Argeş, în schimb, îi doare în cot, ştiind că nu păţesc nimic.
Aruncând o privire în „ograda” fostului District, te îngrozeşti de mormanele de resturi care o umplu. Zici că e populată de boschetari, care strâng din gunoaie şi depozitează în această curte, care pare abandonată. Resturi de toate neamurile, adunate sau împrăştiate peste tot!
Iar aspectul clădirii este în ton cu peisajul: atât de deteriorată, încât, pe porţiuni mai restrânse sau mai întinse, zidurile au rămas fără tencuială, semn al anilor mulţi trecuţi peste ea în care nu s-a întreprins nicio reparaţie. Imaginea emană puternicul dezinteres al proprietarului aflat în evidenţele Primăriei cu fostul District Câmpulung, o clădire şi un teren, deşi în curte mai este un şopron metalic destul de generos ca mărime.

În curtea Consiliului Judeţean sunt crescute lighioane. În „buricul târgului”!
Mizeria şi distrugerea construcţiei ca efect al lipsei reparaţiilor la timp este cea mai mare problemă a proprietăţii, dar nu este singura. În curte am zărit, în decursul anilor – situaţie valabilă şi în prezent – raţe şi găini, care par „de-ale casei”. Şi-o pisică! Pisicile maidaneze sunt o normalitate a cartierelor câmpulungene, dar de zburătoare din aceeaşi categorie n-am auzit. Cineva creşte orătănii în „ograda” Consiliului Judeţean, care, odată, avea destinaţie de clădire administrativă a angajaţilor de la Drumuri. Deşi la câte coteţe şi şandramale sunt în curte, numai la administraţia Drumurilor Judeţene nu te duc cu gândul!
Dacă n-aţi văzut-o vreodată şi n-aveţi cum s-o fi văzut, nefiind poziţională la stradă, este şocantă prima vedere a locului viran. Este mai rău decât ce vedeţi în curtea Clădirii Plantelor, tot de pe strada Fraţii Goleşti, de care Consiliul Judeţean a scăpat, predând-o Primăriei Câmpulung. Altă ruină căreia, în urmă cu câţiva ani, s-a obosit să-i repare acoperişul. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!