0.7 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Mardare, şeful Pompierilor, a „uitat” s-o anunţe pe primăriţă că face o simulare de incendiu în zona BIG – Primărie

Dacă cu atitudinea dezinteresată a lui Dragoş Nicolae, şeful Poliţiei Locale, primăriţa Elena Lasconi este obişnuită cu vârf şi îndesat, aseară, a avut parte de o surpriză neplăcută din partea şefului Pompierilor câmpulungeni. Atunci când Pompierii programează un exerciţiu, normalitatea colaborării instituţionale obligă ca iniţiatorul acţiunii să-l informeze pe primar. Tot într-o lume normală, primarul şi şeful respectivei instituţii anunţă populaţia să nu intre în panică atunci când sesizează o desfăşurare de forţe, ca la un incendiu adevărat, întrucât totul se rezumă la o simulare. Primăriţa ce să anunţe? Că nu fusese anunţată nici ea! Situaţia absolut revoltătoare, care trădează durerea în cot faţă de disconfortul produs cetăţenilor impacientaţi văzând maşinile Pompierilor sub ferestrele lor, merge într-acolo încât Elena Lasconi n-a fost anunţată nici de propriul subaltern din fruntea Poliţiei Locale despre ce se pune la cale lângă Primărie.

  • Conţopiştii de la Pompieri, care n-au anunţat public exerciţiul, nepăsători că sperie lumea

Maniera în care conducerea Detaşamentului de Pompieri Câmpulung organizează simulările de incendiu lasă puternic de dorit, prin faptul că situaţii precum cea de aseară bagă în sperieţi câmpulungenii care nu ştiu ce se întâmplă. Vârstnicii, bolnavii şi, în general, cei slabi din fire pot suferi atacuri de panică la gândul că a luat ceva foc aproape de ei, văzând de la ferestre pompierii alergând încolo şi-ncoace şi maşinile pregătite de intervenţie. Dar, pesemne, scenariul urmăreşte ca panica să fie reală, ca exerciţiul să constituie un succes pentru unitate.

Nu criticăm comportamentul celor care luptă cu flăcările, însă felul în care îşi fac datoria conţopiştii, categoria în care îl regăsim şi pe şeful lor, locotenent colonelul Mircea Mardare, denotă lipsă de profesionalism şi de grijă faţă de eventuala stare de tulburare produsă celor panicarzi de fel.

Aseară, după lăsarea întunericului, agitaţie mare în zona dintre Primărie şi BIG&Small! Pompieri, maşini, lumini! Echipa de intervenţie a pătruns, conform unui martor ocular, în complexul comercial, locul unde era programat exerciţiul, care ar fi ţinut o oră.

  • În loc să-i comunice primăriţei intenţia de exerciţiu, Mardare i-a zis lui Dragoş Nicolae. Iar pe Dragoş Nicolae l-a durut în cot  

Printre cei luaţi prin surprindere a fost însuşi primarul Câmpulungului, prima persoană pe care Mardare de la Pompieri trebuia s-o anunţe. Şeful detaşamentului câmpulungean l-a „deranjat” pe şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, care, în stilul jemanfişist cu care tratează relaţia cu superioara, nu s-a obosit să transmită informaţia mai departe. Însă nu Nicolae este de condamnat în tărăşenia simulării de incendiu din „buricul târgului”, cât este Mardare, care trebuia să comunice direct cu primarul, el fiind şeful Situaţiilor de Urgenţă. Chit că situaţia de aseară nu era decât o „regie”, de care, însă, primarul trebuia să ştie.

Firesc este ca pompierii să aibă propria lor comunicare cu cetăţenii în astfel de cazuri şi să transmită din timp că se fac simulări, pentru a nu băga lumea în boală inutil. Dar nu se întâmplă, din dezinteres, din comoditate, din bagatelizarea efectelor produse asupra psihicului cetăţenilor de apariţia pe neaşteptate a forţelor de intervenţie. Parcă pompierii erau salvatorii oamenilor, misiune care, se pare, revine celor de pe teren, nu şi celor din birouri.

Dacă, Doamne fereşte, izbucneşte din nou un incendiu la depozitul de deşeuri, avem o mare curiozitate: cum gestionează Mardare şi Nicolae dezastrul ale cărui proporţii nici nu vrem să ni le imaginăm?! „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!