14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

„Salvator de profesie, erou în timpul liber!”

O femeie a fost rănită, luni dimineață, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Stâlpeni, pe DN 73. Șoferița a adormit la volan, iar autoturismul (Dacia Logan) scăpat de sub control a ieșit de pe carosabil și s-a izbit de un cap de pod. În urma impactului, femeia s-a ales cu mai multe traumatisme și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul ajutor i-a fost acordat de un pompier aflat în timpul liber, care-și ducea fii ca să suțină, la Mioveni, simularea evaluării naționale. Ulterior, victima a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital. „Colegul nostru, plutonierul adjutant șef Stoica Elvis, a demonstrat încă odată că pompierii sunt eroi și în timpul liber. În această dimineață, când se deplasa cu mașina dinspre Câmpulung spre Mioveni, alături de soția și fiica sa care urma să susțină simularea evaluării naționale la clasa a VIII-a, pe un segment de drum pe care se poate circula în paralel pe două benzi, a observat că mașina care se afla în dreptul său, s-a lovit de un parapet. Imediat, a tras pe dreapta și a mers într-un suflet, alături de ocupanții altor două autoturisme, către mașina implicată în eveniment, pentru a verifica dacă persoana care o conducea, avea nevoie de îngrijiri medicale. Ajuns lângă autoturism, a găsit-o pe conducătoarea acestuia în interior, panicată, iar după ce s-a asigurat că este conștientă și cooperantă, și-a îndrumat soția să anunțe situația la 112, oferind detalii cât mai precise pentru forțele alarmate.  Până când forțele de intervenție au ajuns la fața locului, Elvis a acordat victimei primul ajutor și chiar dacă starea conducătoarei auto nu era gravă, nu a plecat de lângă aceasta, deși era presat de timp. Abia când colegii săi de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au ajus la locul solicitării, acesta și-a continuat drumul, însoțindu-și fetița la școală în scopul susținerii examenului. Felicitări, Elvis! Ești mereu la datorie!”, informează ISU Argeș pe pagina de Facebook a instituției.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!