20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Dragobetele, sărbătorit la Vila Golescu

Pe 24 februarie 2023, după cum este tradiția la Câmpulung, cu ocazia sărbătorii de  Dragobete, Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” a organizat spectacolul cultural-artistic „Șezătoarea Dragostei în Muscel”, ediția a II-a.

  • Zeci de tineri au participat în cadrul evenimentului, la Vila Golescu

Șezătoarea s-a derulat la Vila Golescu din Câmpulung, plină de invitați deosebiți, care au cântat, au spus povești, snoave, ghicitori și au desfășurat multe alte activități. Pe lângă cântece și voie bună, oaspeții au asistat la diferite ateliere organizate de cursanții secțiilor de cusut și țesut din Câmpulung, Mioarele, Poienarii de Muscel și Bughea de Jos, din cadrul Școlii de Arte și Meserii din Pitești, coordonați de instructorul Andreea Izabela Ion. De asemenea, reprezentanții și colaboratorii Casei de Cultură „Tudor Mușatescu”, împreună cu Taraful „Cătălin Iancu” au creat o atmosferă tipică folclorului românesc, prin cântece tradiționale românești.

Primărița Elena Lasconi, în ciuda faptului că a fost foarte ocupată cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a făcut un popas la Vila Golescu și a felicitat tinerele talente care lucrau de zori la diferitele ateliere. Totodată, aceasta a fost răsplătită printr-un spectacol de muzică la care a dansat și a cântat alături de invitați.

  • De Dragobete, băieții au cules flori și le-au dăruit fetelor

În cadrul șezătorii, pe când fetele coseau, țeseau sau croșetau, băieții, conform tradiției, au mers în căutarea florilor de primăvară, în pădurea învecinată. Spre finalul spectacolului, aceștia au așteptat fetele în curtea Vilei Golescu, așezați pe buturugi și pregătiți să le înmâneze florile culese. Așadar, fetele au primit fiecare, de la partener, câte un buchețel de ghiocei, pe care și le-au atașat în păr și au rămas la povești cu perechea formată.

Pentru a marca acest deosebit moment, Taraful „Cătălin Iancu” a pregătit un program special. Aceștia au adus instrumentele în curte, i-au aranjat pe băieți și fete și au format o horă de neuitat, alături de toți cei prezenți la șezătoare.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!