20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

„Leuţii” şi colegii lor, aspiranţi la statutul de voluntar LEO, i-au ajutat pe copii să confecţioneze mărţişoare

„Leuţii” mai vechi şi mai noi au transformat astăzi, 25 februarie 2023, parterul Hanului Bărăţiei într-un atelier de lucru în regulă, unde copiii ai căror părinţi au fost atenţi la invitaţia de participare au meşterit mărţişoare şi felicitări. Ideea de a-i aduna pe cei mici într-un loc prietenos şi de a-i ajuta să confecţioneze cu mânuţele lor o parte din simbolurile primăverii a aparţinut aspiranţilor la statutul membru LEO, selecţionaţi în decembrie 2022.

„Recruţii” s-au integrat perfect în atmosfera clubului de voluntariat, unde nu doar execuţi, ci îţi pui mintea să lucreze şi să propună acţiuni utile comunităţii. Aşa cum a fost „Atelierul de Mărţişoare LEO”, una dintre recomandările de activităţi lansate de „leuţii” în devenire: seara de film de Valentine’s Day, un atelier de creaţie pentru copiii de la Centrul „Vladimir Ghika”, cercul de lectură programat săptămâna viitoare şi un eveniment de fashion, cu accent pe protecţia mediului, rezultat al proiectului „Verde modular”, premiat la nivel naţional.

Altă manifestare interesantă aflată în calendarul clubului LEO Leolution Câmpulung va fi dedicată persoanelor a căror vedere este afectată de daltonism – una dintre afecţiunile vizate prin proiectul la care se lucrează -, intenţia fiind de a coopta un medic oftalmolog alături de tinerii organizatori. Calendarul de acţiuni LEO, pe care le vom prezenta progresiv, pe măsura anunţării şi organizării lor, este realizat de tineri cu ajutorul lui Carmen Bârloiu, mentorul voluntarilor uniţi într-un club în creştere şi numerică, şi valorică.

  • Aspiranţii au statutul de membru LEO au înţeles repede care e rolul lor: să-şi dorească să ajute   

„Ucenicii” adolescenţilor de la LEO au fost copii de vârstă mică, în general, care, însă, i-au surprins plăcut pe iniţiatorii atelierului cu abilităţi de „lucru manual”. Nici părinţii nu s-au lăsat rugaţi de două ori ca să pună mâna pe o pensulă şi să decoreze cu motivele preferate o formă din lut confecţionată de Horaţiu Iosif. A contribuit la asigurarea „suportului” mărţişoarelor şi Vera Drăgulinescu, „leuţ” de carieră. „Am folosit forme de lut, pe care le-am lucrat manual.”, ne spunea Horaţiu Iosif al cărui hobby principal este pictura. Şi muzica, dar astăzi a apelat la dragostea sa pentru pictură, din care a transmis o fărâmă şi copiilor adunaţi în jurul lui. Inimioarele, cercurile şi hexagoanele au constituit baza simbolurilor de 1 Martie, pe care cei mici au avut libertatea să le orneze cum au dorit.

Au pictat şi micuţii, au pictat şi adolescenţii, dar au pictat şi părinţii, care n-au rezistat tentaţiei de a-şi aminti cum este să fii copil. Formele din lut lucrate de Horaţiu au avut asigurat şi locul pentru şnurul alb-roşu, accesoriul în lipsa căruia mărţişorul nu este complet. Liceenii care, prin astfel de evenimente, dau examenul de înscriere în clubul LEO, au pus la dispoziţia participanţilor tot ce a fost necesar: pensule, acuarele, hârtie, formele despre care povestea Horaţiu, dar, mai ales, sfaturile şi ajutorul efectiv în mânuirea foarfecei.

„Lăsăm copiii să picteze ceea ce vor ei şi ceea ce cred ei că le-ar plăcea mamelor şi prietenilor. Sunt desene în ton cu primăvara, dar nu numai. Mulţi au pictat ghiocei, inimioare, motive tradiţionale. Se descurcă şi este frumos că-i ajutăm. Este nevoie de răbdare.”, ne-a spus Ştefi, şi ea tot din echipa proaspăt alăturaţilor „veteranilor” LEO.

Ideea proiectului de astăzi a fost a lui Alex Savu, elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. „Este frumos să-i vezi. Îţi aminteşti că ai fost şi tu la fel. Aceasta este bucuria noastră: să-i ajutăm, la rândul nostru, copiii ca să-şi dezvolte creativitatea.”, spunea Alex cu maturitatea unui om mare, deşi departe de etapa copilăriei nu este.

După „stocul” de mărţişoare rezultat din munca de la atelier, scopul acţiunii a fost îndeplinit. Urmează pentru pasionaţii de lectură o manifestare care va provoca o dezbatere pe marginea cărţii „Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. „LEO Book Club” este programat pe 3 martie 2023, la ora 14.30, la Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, unde cei interesaţi sunt aşteptaţi cu temele făcute.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!