23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Găsit mort după ce a căzut cu bicicleta

În cursul nopţii precedente, un bărbat de 56 de ani, din Berevoeşti, a căzut cu bicicleta pe un drum din aceeaşi localitate, decedând.

Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, s-a stabilit că bărbatul în cauză, care se deplasa cu ajutorul unei biciclete, pe un drum în pantă, s-ar fi dezechilibrat la baza pantei, căzând pe carosabil, împrejurare în care a rezultat decesul.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal, pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală pentru stabilirea cauzelor decesului.

 

Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicaţi participanţii la trafic ce se deplasează pe două roţi, poliţiştii argeşeni transmit recomandări pentru toate categoriile.

 

Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice a BICICLIŞTILOR

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care creşte importanţa purtării echipamentului de protecţie, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.

 • Utilizaţi casca de protecţie şi vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
 • Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
 • Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
 • Nu creaţi surprize în trafic, manevrele bruşte şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
 • Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

 

Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice a utilizatorilor de TROTINETE ELECTRICE

La nivelul judeţului Argeş, evenimentele rutiere cu victimă în care să fie implicate trotinete electrice nu constituie un fenomen, fiind mai degrabă sporadice, dar utilizarea acestora de către cetăţeni are un trend ascendent. Recomandăm persoanelor care folosesc astfel de mijloace de deplasare să respecte următoarele reguli:

 • Utilizaţi casca de protecţie şi elemente de luminare şi reflectorizante în echiparea trotinetei, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
 • Limita de vârstă pentru deplasarea pe drumurile publice cu trotinete electrice este de 14 ani.
 • Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

 

Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice a MOTOCICLIŞTILOR

Deşi prezenţa motocicliştilor pe drumurile publice este una cu specific sezonier, de cele mai multe ori, consecinţele accidentelor în care aceştia sunt implicaţi sunt grave.

 • Utilizaţi echipamentul de protecţie omologat (cască, costum, cizme şi mănuşi), pentru că numai acesta vă poate asigura o protecţie eficientă în caz de accident.
 • Fiţi vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire şi semnalizarea oricărei schimbări a direcţiei de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi echipament reflectorizant.
 • Respectaţi regulile privind efectuarea depăşirilor, manifestaţi prudenţă şi efectuaţi această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalţi parteneri de trafic.
 • Nu creaţi surprize în trafic – manevrele bruşte sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
 • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile meteo, de drum şi de trafic.
 • Anticipaţi pericolele – rulând la distanţă de minim 1,5 m faţă de vehiculele aflate în staţionare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.
 • Nu confundaţi strada cu pista de concurs – viteza creşte exponenţial riscul de accident, precum şi gravitatea consecinţelor.

 

REŢINEŢI:

 • Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere la circulaţia pe drumurile publice şi poate atrage sancţionarea contravenţională, sau, mult mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.
 • Nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580 – 725 de lei).
 • Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice se sancţionează contravenţional cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 de lei).

 

Poliţiştii argeşeni recomandă tuturor participanţilor la trafic să conducă cu prudenţă, adoptând permanent o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de trafic şi să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!