19/04/2024

Ion Mareș, fost campion la box, a sărbătorit 50 de ani de căsătorie

Pe 23 februarie 2023, fostul boxer Ion Mareș a sărbătorit 50 de ani de la încheierea căsătoriei cu soția sa, Dominica Mareș.

  • Primul cadou al cuplului a fost un apartament

Cuplul a sărbătorit pe 23 februarie 2023, într-un stil modest, acasă, cu tort și șampanie, de dragul vremurilor trecute. Aceștia s-au întâlnit în urmă cu 51 de ani, când el era în echipa de box a Muscelului, iar ea lucra la Birou Rate. La nu mai puțin de un an de când s-au cunoscut a urmat și căsătoria. La vremea aceea, potrivit lui Ion Mareș, era Dragoș Băjan, arhitectul primăriei, cel care i-a ajutat pe cei doi să încheie cununia pe 23 februarie 1973.

După ce s-au căsătorit, cei doi au fost așteptați pentru a li se înmâna un cadou deosebit, respectiv un apartament în noile blocuri construite în cartierul Rotunda. „Am încheiat căsătoria, am ciocnit un pahar de șampanie, apoi ne-a chemat prim-secretarul, domnul Ploscaru, în birou. Știam de ce ne cheamă, ea făcuse rate pentru mobilă, iar eu zugrăvisem apartamentul cu o zi înainte. Când am intrat in birou ne-a felicitat, ne-a urat „Casă de piatră” și ne-a înmânat cheile de la apartament. Am luat cheia, au venit toți colegii mei de la Metrologie, împreună cu alți colegi de la box, a ajuns și camionul cu mobilă, iar până a doua zi a fost totul montat și ne-am stabilit în apartament. A fost foarte frumos atunci, alături de colegii cu care lucram și echipa de sportivi”, a menționat Ion Mareș.

Robert Adrian ȘTEFAN

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!