-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Mâine începe montarea liftului la Policlinică. Montajul a ţinut exclusiv de programul de lucrări al companiei furnizoare

Ce lamentări s-au iscat în online că zace ca un hârb abandonat liftul care va dota Policlinica din Câmpulung! O dotare pe care beneficiarii o datorează companiei Holcim, care a plătit preţul liftului achiziţionat de la firma Schindler România SRL, cât şi costurile cu structura metalică. Aşadar, este vorba despre o investiţie realizată graţie unei sponsorizări oferite de o companie privată, datorită ajutorului căreia nu s-a cheltuit nimic nici din bugetul Primăriei, nici din bugetul Spitalului Câmpulung. Şi dacă ar fi fost primar cel căruia i-a „suflat” puterea Elena Lasconi, n-ar fi avut ce să „zacă” în curtea Policlinicii, întrucât politica foştilor primari a exclus din planurile de dezvoltare această unitate medicală rămasă la stadiul de acum o jumătate de veac, când a fost construită.

Smiorcăiala ipocrită că „zace liftul” n-are nicio treabă cu grija faţă de bolnavi. Maximum cu grija faţă de bolnavii după putere. Dacă i-am fi avut cocoţaţi în funcţii pe mai departe, astăzi n-am fi vorbit despre niciun lift, despre nicio reparaţie a acoperişului Policlinicii, plătită tot de Holcim, şi despre niciun proiect de modernizare a Policlinicii cu fonduri UE, cu care, pe lângă reparaţii, va fi cumpărată şi aparatură medicală performantă.

Vă relatam de curând că lucrarea de construcţie a casei liftului a început de anul trecut, autorizaţia fiind emisă cu data de 6 aprilie 2022, în aceeaşi perioadă în care a fost pusă în funcţiune recepţia. Însă a durat mult, nouă luni, până când liftul a fost livrat de compania furnizoare, care a anunţat partenerul de contract că acesta va fi termenul de livrare. Dacă furnizorul liftului n-ar fi avut atâtea comenzi de onorat, aparatura ar fi fost deja la dispoziţia pacienţilor cu nevoi de deplasare.

„Liftul se va monta mâine., a anunţat medicul Andrei Aron, consilierul pe probleme de sănătate al primăriţei Elena Lasconi. Practic, a durat şi ca furnizorul să programeze acest montaj. Ne-au zis prima dată că va fi în ianuarie, apoi au dat ca termen 15-20 februarie. Ieri am avut confirmarea că mâine vin şi montează liftul. N-a fost niciun interes ascuns, nicio greşeală tehnică. Am văzut că a apărut acum că s-a făcut o greşeală tehnică la puţ.”, spunea Andrei Aron despre invenţiile scornite în spaţiul public cu intenţia de a discredita un lucru bun făcut pentru o instituţie spre care primarii de dinainte nici măcar nu s-au uitat. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!