25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

De mâine, Petrina Florea redevine directorul Spitalului Câmpulung

Vara trecută, juristul Petrina Florea, desemnată manager al Spitalului Câmpulung după demisia medicului Mădălin Iordache, a trebuit să se retragă din funcţie în favoarea lui Nicolaie Alexe. Directorul suspendat de două ori în pandemie pentru „management defectuos” şi-a reluat funcţia, pe 17 iunie 2022, cu ajutorul instanţei. Astfel, mandatul Petrinei Florea, început pe 25 ianuarie 2022, s-a întrerupt după o jumătate de an. De mâine, ea este cea care îl înlocuieşte pe managerul demis astăzi de primăriţa Elena Lasconi, care a avut o mare rugăminte la Petrina Florea: să restabilească în spital liniştea între angajaţi.

  • Elena Lasconi: „Mă bazez pe dumneavoastră că o să fie pace între oameni, pentru că este incredibil cum au degenerat lucrurile”   

Deşi o aşteaptă o perioadă grea, în care, pe lângă procesul de acreditare a unităţii medicale câmpulungene, vin proiectele cu fonduri UE, directorul Petrina Florea nu este descurajată de ceea ce urmează. „Nu-mi este teamă. Lucrez în sistemul sanitar de aproape 35 de ani. Ţin să mulţumesc doamnei primar pentru încrederea acordată. Vă garantez, ca om de Câmpulung, că nu vă voi dezamăgi. Nu pot să ies pe stradă şi lumea să se uite cumva la mine. Nu sunt din Piteşti (n.r. ca Nicolaie Alexe), sunt din Câmpulung şi nu vreau să-mi fie ruşine să ies pe stradă.”, a afirmat managerul revenit în funcţie. „Şi nici nu vă găsim la ora două la „Ciolan”.”, a completat Elena Lasconi.

Atât primăriţa, cât şi consilierul său pe probleme de sănătate au punctat ce urmează pentru Spitalul Municipal. „Este foarte complicată situaţia în momentul de faţă şi, într-adevăr, este o asumare pentru doamna Florea. Este un an destul de dificil pentru spital, şi cu contractul, şi cu faptul că nu se mai plăteşte la caz, se plăteşte contractul şi atât, în funcţie de cât faci. Este foarte important să înţeleagă medicii şi toţi să se pună pe treabă, pentru că nu vor mai fi bani de salarii. Există şi acreditarea. Există şi aceste lipsuri de medici, care nu ţin în totalitate de prezenţa lui Alexe sau de prezenţa altcuiva. Sunt nişte probleme care trebuie rezolvate în interior. Acolo sunt multe orgolii, sunt greu acceptaţi cei noi care vin.”, a precizat dr. Andrei Aron.

„Am încredere în dumneavoastră şi sunt sigură că o să faceţi o treabă bună, a afirmat primăriţa Elena Lasconi. Ştiu că este foarte greu. Nici eu n-am intrat în ceva uşor. Dar ceea ce ţine de mine… şi asta ţine de mine: să accesăm fonduri europene, pentru a avea unităţi sanitare dotate la fel ca în străinătate. Proiectul eficientizării energetice a Spitalului Câmpulung are o valoare foarte mare. Facem la fel şi la TBC. Ambulatoriul de Specialitate o să fie ca o clinică privată. Asta pot să fac şi o să se vadă rezultate. La sfârşitul anului viitor, Ambulatoriul va trebui să fie gata. Mă bazez pe dumneavoastră că o să fie pace între oameni, pentru că este absolut incredibil cum au degerat lucrurile. Când intri într-un spital, ai nevoie să vezi în faţa ta o persoană căreia îi pasă de tine.”, este încrezătoare Elena Lasconi că, odată cu repunerea în funcţie a Petrinei Florea, se va îndrepta tot ceea ce s-a deteriorat în perioada de nouă luni a lui Alexe.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!