11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Marian Toader a pregătit un studiu de fezabilitate pentru noul complex sportiv din Lerești

Primarul comunei Lerești, Marian Toader, a contractat un studiu de fezabilitate pentru complexul sportiv din comună. Acesta are în plan modernizarea stadionului și a sălii de sport în lucru, pe care le va încadra și închide în tot complexul sportiv.

  • Principalele modificări ale complexului sportiv

Potrivit edilului din Lerești, acesta are în plan să modernizeze stadionul, pe care îl va include, alături de viitoarea sală de sport, în complexul sportiv. În partea de Est a stadionului terenul va fi împrejmuit și va beneficia de nocturnă și tabelă de marcaj și se vor construi tribune acoperite. De asemenea, se vor amenaja vestiare atât pentru gazde, cât și pentru oaspeți, cu dușuri incluse, toalete și toate cele necesare în vederea asigurării igienei personale. Totodată, vor exista cabine pentru arbitrii, cabinet medical și birouri pentru antrenorii echipelor gazdă și oaspeți. Printre acestea se vor amenaja toalete pentru public, dar și o sală de fitness ce măsoară aproximativ 200 metri pătrați.

În ceea ce privește etajul, va exista o sală de conferință și două sau trei lonje, pentru tribuna oficială, iar tribunele vor fi, după cum s-a specificat, închise. În extremele acesteia, care va fi amplasată de-a lungul stadionului, persoanele cu dizabilități vor beneficia de acces special, atât la etaj cât și la parter acestea vor avea acces pentru toaletele destiante persoanelor cu dizabitilăți. Întregul complex sportiv va include actualul teren de fotbal și sala de sport, care în prezent se află în construcție, la care se va adăuga încă un teren adițional care se află lângă cel destinat pentru fotbal. „Vrem să avem și echipa de juniori, mergem mult pe promovarea sportului și crearea condițiilor pentru desfășurarea activităților sportive în comuna Lerești”, a specificat primarul Marian Toader.

În ceea ce privește terenul adițional celui de fotbal, edilul a specificat că are în plan începerea amenajării acestui spațiu, prin turnarea unei umpluturi astfel încât să creeze un teren sintetic de fotbal. Această decizie a fost luată deoarece actualul gazon, cu toate că este unul foarte bun, nu poate fi folosit intensiv. Așadar, ideea de a amenaja un teren de fotbal destinat antrenamentelor era necesară. „Un teren pentru antrenament cu sintetic este o opțiune necesară, ca să avem două stadioane de fotbal, la un moment dat. Dar asta peste câțiva ani, deoarece totul este gândit pentru o perioadă mai mare de timp”, a specificat edilul comunei Lerești.

Momentan, pentru acest proiect, nu s-a găsit nicio sursă de finanțare, însă Marian Toader asigură faptul că se lucrează în paralel pentru identificarea unei finanțări, prin programe precum PNRR sau CNI, existând multe oportunități. Cu toate acestea, în ceea ce privește amenajarea integrală a complexului sportiv, sunt foarte multe idei de amenajare, însă, potrivit primarului Marian Toader, „să vedem și cât o să coste tot acest complex și să găsim o sursă de finanțare. Aș vrea deja, de la anul, sau din toamnă, după ce primim proiectul. Bineînțeles că, în paralel, căutăm soluții de finanțare până finalizăm proiectul”.

  • Construirea sălii de sport a ajuns într-un stadiu destul de avansat

În ceea ce privește progresul construirii noii săli de sport din comuna Lerești, firma care se ocupă de lucrare a avansat la stadiul în care, la jumătatea lunii mai 2023, s-a montat încălzirea în pardoseală, iar în prezent se lucrează la finisajele interioare și la instalațiile electrice și sanitare. „Se mișcă lucrurile extraordinar de bine, este un constructor foarte serios, care știe ce are de făcut. În urma discuțiilor pe care le-am avut, termenul de finalizare era inițial în luna decembrie 2023, însă mi s-a comunicat că acesta s-a redus în jurul datei de 1 august 2023”, a menționat Marian Toader. De asemenea, în viitoarea sală de sport se va face branșamentul, existând avizul tehnic eliberat de către CEZ, iar edilul așteaptă ca cei cu care s-a făcut contractul de branșament să vină și să monteze un transformator care reduce tensiunea de 20.000 de volți, la joasă tensiune, respectiv 400 de volți. Cu toate acestea, furnizarea pieselor necesare va mai dura. De aceea, Marian Toader a transmis că „sperăm ca până la sfârșitul lunii iulie 2023 să avem și branșamentul pentru a se putea efectua probe și să se finalizeze. Mai avem, de la anul, să amenajăm și calea de acces, să asfaltăm, să creăm mai multe locuri de parcare și să închidem tot complexul într-un circuit frumos!”.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!