18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Certurile între angajaţii Primăriei şi cei care cer parcări la blocuri, eliminate. Locurile disponibile vor fi atribuite direct, prin încărcarea actelor pe site

Noul site al Primăriei Câmpulung conţine o hartă a parcărilor de domiciliu, cu ajutorul căreia cetăţenii au posibilitatea să vadă care sunt repartizate şi care sunt disponibile. Cei care accesează informaţia de interes trebuie să ştie că zonele roşii de pe hartă reprezintă parcări atribuite, iar cele albastre n-au ajuns încă la beneficiari. Aşadar, dacă ajungeţi în parcarea unui bloc şi bunul simţ vă îndeamnă să nu staţionaţi pe locul altuia, ca să nu intraţi în conflict cu plătitorul taxei, aveţi posibilitatea de a consulta portalul Primăriei şi, astfel, aflaţi dacă este sau nu al cuiva din imobil. Uşor şi rapid! Fără număr de telefon pe parbriz, fără ceartă, fără intervenţia Poliţiei Locale. După ce Primăria va finaliza procesul de digitalizare al instituţiei, sistemul digital legat de parcări va fi mult îmbunătăţit. Adică veţi putea obţine locul de parcare încărcând, pur şi simplu, documentele în sistem.

  • Harta cu parcările îl ajută pe cel interesat să afle dacă un loc este repartizat sau nu

Inserarea hărţii parcărilor de reşedinţă pe portalul Primăriei reprezintă un lucru util pentru şoferii care nu vor să intre într-o dispută cu titularii locurilor marcate din faţa şi din spatele blocurilor. Dar şi pentru proprietarii de apartamente dintr-un bloc de a afla dacă mai este disponibil vreun loc, în caz că vor să primească un spaţiu în plus, după satisfacerea nevoilor tuturor deţinătorilor de autoturisme din imobilul respectiv.

„Este o treabă interesantă, pentru că, atunci când vor fi repartizate majoritatea locurilor într-o parcare de reşedinţă, poţi să te asiguri ca să nu ai probleme când vii cu maşina şi vezi un loc de parcare liber. Poţi să intri pe harta de pe site-ul Primăriei ca să vezi dacă este repartizat sau nu. Dacă nu este repartizat, poţi să stai liniştit că nu-ţi zgârie nimeni maşina şi nici nu-ţi sparge oglinzile.”, spunea Elena Lasconi.

  • Prin proiectul digitalizării, omul încarcă documentele online şi i se eliberează contractul de închiriere  

Ce s-a făcut până acum reprezintă etapa I a unui program al Primăriei care îşi propune să simplifice la maximum posibil chestiunea repartiţiei parcărilor de la bloc. Proiectul digitalizării va completa informaţia actuală cu posibilitatea oferită câmpulungenilor de a încărca pe platforma online a Primăriei documentele în vederea primirii unui loc de parcare. Un angajat al instituţiei le verifică şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, solicitantului i se eliberează contractul de închiriere.

„Această interfaţă se integrează cu o nouă fază pe care o vom dezvolta prin proiectul POCA, pe care îl avem în implementare, cu termen până la sfârşitul anului. În următoarele două luni, vom da drumul achiziţiei de soft. Ca cetăţean, vei putea selecta un loc liber, încarci toate documentele şi în spate este programat algoritmul după care se atribuie aceste locuri de parcare. Se calculează automat eligibilitatea. Dacă în baza documentelor pe care un funcţionar le va verifica, pentru a se asigura că ai încărcat corespunzător toate actele, se întruneşte eligibilitatea, locul se consideră direct atribuit şi se va genera contractul de închiriere.”, a explicat city-managerul Ioana Marcu.

„Astfel o să sărim peste certurile cu oamenii pe teren. Mai exact, cei care sunt în comisia de repartizare a locurilor de parcare, pentru că acest „creier artificial” va selecta toate informaţiile din documentaţia depusă de persoana respectivă.”, a completat primăriţa Elena Lasconi.

  • Omul va afla de pe site unde lucrează ADP şi Edilul şi de ce. Şi în ce stadiu sunt şantierele Primăriei  

Potrivit Ioanei Marcu, administratorul public al Câmpulungului, programul de digitalizare al Primăriei aduce şi alte completări informaţiilor de pe site. „Va fi integrată toată infrastructura edilitară a oraşului: conductele de apă şi canalizare, reţelele de înaltă tensiune etc. Acest lucru va fi util, mai ales la eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire. De asemenea, cetăţeanul va vedea pe hartă unde sunt şantiere deschise şi care este stadiul lor.”, a mai spus Ioana Marcu.

„În fiecare zi, să ştii unde lucrează echipa ADP, ce lucrează cei de la Edilul, unde avem noi şantiere prin achiziţiile pe care le facem, fie că sunt pe fonduri europene sau guvernamentale. Cetăţeanul trebuie să ştie unde se lucrează şi ce se întâmplă în ziua respectivă în oraş.”, a mai precizat Elena Lasconi.

Potrivit Ioanei Marcu, „pe partea de digitalizare, este proiectul despre care cred că va avea cel mai mare impact. Termenul de finalizare este decembrie 2023.”

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!