3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Elena Lasconi a prezentat noile modele de indicatoare stradale

Primăriţa Elena Lasconi a prezentat, în această după amiază, la conferinţa de presă pe teme de buget ale anului 2023, noile modele de indicatoare stradale. Care, trebuie s-o spunem, arată senzaţional! Arhitectul care le-a conceput le-a gândit, împreună cu primăriţa, să fie şi în ton cu aerul istoric al Câmpulungului, să se potrivească cu ideea de brand de oraş, să fie, totuşi, şi moderne şi pe placul şi al tinerei generaţii, mai puţin atrase de trecut. Nu s-au folosit decât două nuanţe: un auriu stins, care te duce cu gândul la patina timpului purtată de un lucru de demult, şi negru.

Estetic vorbind, indicatoarele sunt dichisite şi elegante şi conţin simboluri tradiţionale ale Câmpulungului. Cel cu iz istoric conţine chiar o reprezentare stilizată a unei cruci votive, ca dovadă a ingeniozităţii designerului care a conceput un produs propriu oraşului nostru. Până şi şuruburile sunt „mascate” prin aceeaşi nuanţă predominantă, ca să nu se vadă grosolan într-un ansamblu de toată frumuseţea. Iar firma care le-a executat a pus accent pe calitate şi rezistenţă, produsele având o garanţie de cinci ani.

Primăriţa şi-a propus ca în aceeaşi notă să fie realizate şi panourile de la scările de bloc, pe care, într-o societate civilizată, trebuie să apară denumirea străzii, numărul străzii, blocul, scara. Au existat sesizări din partea Serviciului de Ambulanţă că nu sunt identificate rapid anumite adrese, din cauză că lipsesc astfel de informaţii, prin urmare, carenţa va fi remediată, iar tăbliţele vor fi realizate în aşa fel încât să se armonizeze vizual cu indicatoarele stradale.

Mai mult decât atât, aceeaşi intenţie priveşte numerele caselor din centru, care să fie tot negru-auriu şi din acelaşi material de calitate. Până în 2024, vor fi înlocuite toate indicatoarele stradale, aproximativ 1.000 de bucăţi. În 2023, din lipsa fondurilor, administraţia locală se va limita la schimbarea primelor 300. Important este că vor dispărea ruginiturile, în locul cărora veţi vedea lucruri de bun gust. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!