3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Prefectul PNL, îndârjit să ţină blocat şi şantierul blocului din Grui. Primăria era în ordine cu hârtiile când Perianu a deschis procesul

Pe 27 februarie 2023 a fost fixat primul termen al procesului pe care acelaşi prefect liberal chitit să oprească şantierele din Câmpulung l-a intentat primarului Elena Lasconi, de data aceasta, pentru investiţia blocului social din Grui. Dosarul având ca obiect anularea autorizaţiei de construire nr.105/10 noiembrie 2021 a fost înregistrat la Tribunalul Argeş pe 8 noiembrie 2022. Şi acesta, la fel ca speţa Bulevardului „Pardon”, tot a josnicie politică miroase de la o poştă, întrucât, în acest caz, la data la care Radu Perianu dădea în clocot să pună pe butuci încă o lucrare câmpulungeană, Primăria era în regulă cu actele. Ceea ce s-a găsit lipsă la controlul în vară, în toamnă, fusese obţinut, aşadar, moral vorbind, nu mai erau motive să fie suspendat un şantier, atacându-i în instanţă autorizaţia de construire. Dar jocul politic este musai să continue, chiar dacă, în această manieră lipsită de consideraţie pentru cetăţenii municipiului nostru, liderii PNL Argeş au pus cruce partidului lor la Câmpulung.

  • Cu trei săptămâni înainte ca prefectul să intenteze al doilea proces, avizele lipsă erau obţinute de Primărie  

Într-o societate cu o gândire sănătoasă, constructiv este să obligi autorităţile să corecteze deficienţele depistate şi să le permiţi să dea înainte cu investiţiile. Fiindcă nu ajută cu nimic comunitatea locală dacă o privezi de o lucrare, care, odată oprită, se şi degradează, se şi scumpeşte. Veţi vedea la ce cost final se va ajunge în cazul Bulevardului „Pardon”, pe durata cât şantierul rămâne suspendat. Indiferent de rezultatul în instanţă, nu va fi câştigător nici Radu Perianu, nu va fi câştigătoare nici Elena Lasconi. Câştigător va fi constructorul, îndreptăţit să pretindă costuri suplimentare, chiar şi pe calea unei acţiuni în instanţă, dacă va fi nevoie. După cum câştigători vor fi PSD-ştii, cărora le profită scandalul politic între PNL şi USR.

Revenind la blocul social din Grui, a cărui construcţie a încetat toamna trecută, când prefectul PNL a atacat în instanţă autorizaţia de construire, speţa în rezumat arată astfel. În vara lui 2022, mai precis, în luna iulie, a venit la Primăria Câmpulung un control de la ISC-ul judeţean, care a luat la „puricat” dosarul investiţiei locative din Grui. Verificarea s-a întreprins la o sesizare, la fel ca la Bulevardul „Pardon”.

Documentaţia nu conţinea două avize de la DSP şi Biroul Rutier al Poliţiei Câmpulung, cu toate că, după cum am precizat în toate relatările pe acest subiect, Primăria nu era chiar „descoperită” de acordul Poliţiei. Adică avea avizul Comisiei de Circulaţie, care îl include pe şeful Biroului Rutier al Poliţiei Câmpulung. Dar ISC a ţinut morţiş să fie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

La finalul controlului, pe 26 iulie 2022 s-au încheiat cele două procese verbale, iar pe 24 august 2022, cei mai zeloşi slujbaşi ai statului, dornici să-l impresioneze pe prefect, l-au şi sesizat cu ce au depistat la Câmpulung. Pentru ca Perianu să hotărască dacă este oportun sau nu să-l dea din nou în judecată pe primar, pentru a-i anula şi această autorizaţie de construire.

Bineînţeles că prefectul PNL a găsit oportună acţiunea în instanţă, deşi, până să ajungă cererea lui Perianu la Tribunalul Argeş, Primăria Câmpulung se pusese în ordine cu cele două avize de a căror lipsă s-a legat ISC-ul. Procesul a fost deschis pe 8 noiembrie 2022, însă, pe 17 octombrie 2022, Primăria avea deja cele două avize.

Acţiunea intentată de prefect primăriţei Elena Lasconi, pentru anularea autorizaţiei de construire a blocului din Grui, începe la sfârşitul lunii viitoare.

  • Primăria a dat în judecată ISC pentru anularea proceselor verbale

În paralel cu acţiunea prefectului, primarul Elena Lasconi, ca reprezentant legal al Municipiului Câmpulung, a iniţiat două acţiuni la Tribunalul Argeş împotriva documentelor emise de ISC Argeş după controlul din vara trecută. Prin prima acţiune, reclamantul, Municipiul Câmpulung, a solicitat instanţei anularea celor două procese verbale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii – IJC Argeş, dar şi a răspunsului instituţiei judeţene la plângerea prealabilă, care conţine obiecţiunile municipalităţii câmpulungene. Prin intermediul celei de-a doua acţiuni, Primăria Câmpulung urmăreşte să obţină suspendarea executării celor trei documente. Ambele litigii au avut termen pe 26 ianuarie 2023 şi s-au amânat, cel privind anularea, pe 9 martie 2023, iar cel privind suspendarea, pe 23 februarie 2023.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!