9.6 C
Campulung Muscel
14/10/2024

Spectacolul „Anotimpuri Muscelene” a reunit artiști de toate vârstele

Centrul Cultural Muscelean, împreună cu Școala de Muzică și Colegiul Național „Dinicu Golescu”, a organizat, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a marelui poet român, Mihai Eminescu, spectacolul cultural-artistic „Anotimpuri Eminesciene”.

  • Spectacolul a cuprins diferite numere artistice interpretate de pasionați ai culturii

Activitatea cultural-artistică „Anotimpuri Eminesciene” s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, cu prilejul omagierii poetului român Mihai Eminescu. La acest eveniment a fost prezent un număr foarte mare de elevi, tineri, profesori și oameni pasionați de cultură, care au asistat cu mare interes la deosebitele interpretări de poezii și melodii ale tinerelor talente sau marilor oameni de cultură din Muscel.

Potrivit președintelui asociației „Centrul Cultural Muscelean”, Mihai Victor Enache, acest spectacol a oferit șansa copiilor musceleni pasionați de poezie, muzică și cultură să arate publicului talentul și implicarea acestora în numerele artistice pregătite. Aceștia trebuie să învețe de la cei mai experimentați și să își găsească un model în viață pe care să îl urmeze și din care să se inspire. De asemenea, prin acest spectacol s-a amintit de importanța poeziei eminesciene în cultura românească, ce a inspirat nenumărați artiști.

  • Această manifestare artistică a reunit interpreți de toate vârstele

Manifestarea cultural-artistică de pe scena amfiteatrului Colegiului Național „Dinicu Golescu” a cuprins deosebite numere artistice, care au constat în interpretarea de poezii și cântece la diferite instrumente. Cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a marelui poet român Mihai Eminescu, artiștii le-au prezentat publicului biografia și operele poetului, dar și diferite articole despre Eminescu.

Tânăra elevă Emilia Cocean a deschis spectacolul prin prezentarea biografiei și a operelor literare ale poetului Mihai Eminescu. Mihai Victor Enache a interpretat două poezii din creația proprie intitulate „Sertar” și „Creștinul”, ambele făcând trimitere la poetul Mihai Eminescu.

Radu Stanciu a fost cel care a redat la pian piesa din repertoriul celebrului muzician Johann Sebastian Bach – „Ave Maria”. De asemenea, gazda evenimentului, Anca Daniela Lovin a prezentat poeziile „Comunicare” și „Dansul ploii”. Profesoara Valentina Rădoi a realizat un moment artistic la nai, interpretând „Sara pe deal”, de Mihai Eminescu. Daria Rucsanda a recitat poezia eminesciană „Rugăciune”, iar Rareș Florescu, la pian, a interpretat piesa „Brâu românesc”. Poezia eminesciană „Dintre sute de catarge” a fost recitată de către Beatrice Angelescu. Natalia Răcășanu a interpretat piesa „Revedere”. Larisa Szekely a rostit poezia „Dorința”, de Mihai Eminescu. Grupul format din Ana Lemnaru și Cristi Duroi a cântat piesa intitulată „Eminescu”. Creația proprie a tinerei Ingrid Mitrofan intitulată „Nu suntem la întâmplare” a reușit să atragă admirația publicului datorită suspansului și versurilor atent alese pe care aceasta le-a recitat. Emma Romanescu a susținut un moment artistic prin care, la nai, a interpretat poezia „Pe lângă plopii fără soț”, de Mihai Eminescu. De asemenea, Beatrice Lovișteanu a recitat poezia eminesciană „La steaua”. Ioana Solomon, acompaniată la vioară de către Eliseia Darie, a interpretat deosebita melodie „Tago to Evora”, urmând ca, tot cu ajutorul naiului, să cânte și „Codrii mei”. Maria Dobre a recitat poezia „Lacul”, de Mihai Eminescu, iar Erika Olteanu a cântat la nai o frumoasă melodie. Alexandra Bălan a interpretat poezia „E iarnă în inima mea”. Ianis Bokor, un tânăr talentat, a cântat la nai melodia „Suntem marinari”.

Îndrăgita poetă contemporană Maria Chirtoacă a fost invitată să recite două dintre creațiile sale. Aceasta este o mare iubitoare a poeziei și operei eminesciene și a delectat publicul prezent, rostind cu mare bucurie poeziile sale intitulate „Muzică și poezie” și „Manifest”. Programul a continuat cu tânărul artist David Gancea, care a interpretat la nai piesa „Bine-i șade mesei mele”. Constantin Moise a prezentat un material despre Eminescu, intitulat „Iubirile lui Emiescu”. Nu în cele din urmă, Gheorghe Fulga a citat un fragment dintr-un articol prezentat în revista „Orizonturi Muscelene”, despre una dintre statuile care au fost ridicate poetului Mihai Eminescu, ce a fost dezvelită în satul Dumbrăveni, din județul Suceava. Spectacolul s-a încheiat cu recitarea unei poezii, creație proprie, a părintelui Marian Călescu.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!