1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Medicul muscelean Viorel Jinga va fi, pe 20 ianuarie, la Câmpulung, la campania de donare de sânge iniţiată de Digi 24

Pe 20 ianuarie 2023 este programat un eveniment cu specific umanitar la Câmpulung, parte a unei campanii naţionale iniţiate de postul tv Digi 24. Este vorba despre o acţiune de donare de sânge, care a debutat pe 1 Decembrie 2022, fiind programată să se desfăşoare pe tot parcursul acestui an. Demersul medical este sprijinit de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, instituţie la conducerea căreia se află reputatul medic muscelean Viorel Jinga. De altfel, acesta a anunţat într-o intervenţie pentru televiziunea centrală, care a demarat această campanie sub sloganul „Avem acelaşi sânge”, că va fi prezent la Câmpulung, pe 20 ianuarie 2023. Argeş şi Vâlcea sunt primele judeţe cu care continuă misiunea de salvare de vieţi, după ce, anul trecut, de Ziua Naţională a României, apelului iniţiatorilor i-au dat curs peste 300 de oameni din judeţele Gorj, Alba şi Iaşi.

  • Pe 20 ianuarie 2023, Primăria Câmpulung va găzdui centrul mobil de donare de sânge

În mod sigur, alegerea Câmpulungului la începutul lui 2023, pentru a fi inclus într-o acţiune de binefacere destinată celor suferinzi, n-a fost întâmplătoare. Medicul Viorel Jinga este alături de muscelenii săi şi prin acest demers care a propulsat numele municipiului într-o acţiune cu ecouri la nivel naţional. Postul tv Digi 24 derulează campania în parteneriat cu centrele de transfuzii şi autorităţile locale invitate să susţină cauza ai cărei beneficiari vor fi, poate, şi pacienţi musceleni.

Cu Argeş şi Vâlcea se reia, în acest an, programul de ajutorare a bolnavilor care au nevoie de sânge, program demarat, după cum punctam la începutul articolului, pe 1 Decembrie 2022. În judeţul nostru, Primăria Câmpulung va fi gazda centrului mobil de donare de sânge. Câmpulungenii, muscelenii şi argeşenii dornici să sprijine un proiect profund umanitar sunt aşteptaţi, pe 20 ianuarie 2023, între orele 08.00-15.00.

  • Dr.Viorel Jinga: „Fiind muscelean, mă bucur că Digi 24 a ales Câmpulung Muscel pentru o astfel de campanie”

La acţiunea de la Câmpulung va fi prezent însuşi medicul Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, instituţia parteneră a Digi 24 în campania „Avem acelaşi sânge”.

„Fiind muscelean, mă bucur că Digi 24 a ales Câmpulung Muscel pentru o astfel de campanie. Noi vom sprijini această acţiune şi cu studenţi care vor fi prezenţi acolo, dar personal voi fi la Câmpulung. Aştept cât mai mulţi localnici să vină la această campanie de donare de sânge. Fiind şi chirurg urolog, realizez şi mai mult necesitatea acestor campanii, de multe ori, fiind nevoit să amânăm operaţii, deşi, uneori, erau chiar urgenţe.”, a precizat, pentru Digi 24, medicul Viorel Jinga.

Cea mai mare campanie de donare de sânge mai are un rol important, pe lângă asigurarea elementului vital vieţii, care nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa celor care înţeleg necesitatea unui astfel de gest. Potrivit jurnaliştilor televiziunii iniţiatoare, medicul Ştefan Busnatu, prodecanul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, va coordona echipe de  studenţi, prezente în fiecare judeţ pentru realizarea screening-ului cardiologic. „Vrem să construim o hartă a riscului cardiovascular în rândul donatorilor de sânge. Veniţi alături de noi ca să salvăm împreună cât mai multe vieţi!”, este apelul prodecanului Ştefan Busnatu.

  • Viorel Jinga: „Alăturaţi-vă efortului şi salvaţi vieţi. Vă aştept într-un număr cât mai mare!”   

Încheiem această relatare despre demersul admirabil al jurnaliştilor de la Digi 24 cu îndemnul lui Viorel Jinga de a nu rămâne indiferenţi faţă de cei aflaţi în suferinţă, care aşteaptă picătura de sânge salvatoare. Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturaţi-vă efortului şi salvaţi vieţi. Pe 20 ianuarie, ne vedem fizic la Primăria Câmpulung Muscel – una din cele două locaţii de donare din cadrul campaniei „Digi 24 – Avem acelaşi sânge”, acţiune la care U.M.F. „Carol Davila” este partener. Vă aştept într-un număr cât mai mare!”, se bazează medicul Viorel Jinga pe muscelenii săi, că se vor manifesta solidari cu iniţiatorii campaniei lăudabile. În plus, este o ocazie excelentă pentru noi de a fi un exemplu şi a face să se vorbească pozitiv despre Câmpulung la nivel naţional. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!