11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Un pasionat de maşini fabrică machete auto. A început cu ARO 244 D, versiune 1989

Anul trecut, reputata revistă TopGear România consemna despre lansarea unei machete auto de ARO 244 D, versiune 1989. Este primul model confecţionat de un pasionat de maşini, la rândul său, colecţionar de machete auto, după cum aflăm de pe site-ul firmei din Bacău, care le comercializează. Specialiştii revistei au lăudat aspectul maşinuţei care reproduce la scară de 1:18 modelul original intrat în istorie odată cu uzina din care n-au mai rămas decât numele şi legenda care alimentează evenimentele sub forma unor remember-uri tematice, organizate şi găzduite de Muzeul Automobilului Românesc de la Câmpulung. „Tot înainte, tovarăşi!”, este îndemnul camaraderesc adresat iniţiatorilor proiectului primit cu entuziasm de pasionaţi, mai ales că se pregătesc şi alte modele de maşini ale României de altădată.

  • Proiectul a pornit de la faptul că în România nu există niciun producător de machete auto   

Macheta de ARO 244 D, versiune 1989, este produsă sub semnătura firmei Aurora Models, pe al cărei site am găsit câteva informaţii despre afacerea axată mai mult pe pasiune decât pe profit.

Acest proiect a fost iniţiat şi creat de un pasionat de maşini şi colecţionar de machete auto. Pornind de la faptul că în România nu există niciun producător de machete auto, dedicat reproducerii la scară a maşinilor româneşti sau fabricate în România, am zis: De ce nu? S-o facem!

De la ideea apărută în urmă cu câţiva ani şi până la punerea ei în practică, a fost un drum lung şi anevoios, însă am reuşit. Vom încerca să mulţumim şi să surprindem colecţionarii, şi nu numai, cu machete inedite, cât mai bune şi la preţuri rezonabile. Machetele produse vor fi în ediţie limitată. Dorim să mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect şi, de asemenea, tuturor celor care vor cumpăra produsele noastre.”, au transmis cei de la Aurora Models, care nu i-au lăsat indiferenţi pe colecţionarii de machete auto din România.

Cine a cumpărat-o a apreciat munca producătorului, care a avut la bază eforturi financiare, de proiectare şi de fabricare substanţiale, ca fiind reuşită.

  • „Pentru prima dată în România, vom avea multe dintre maşinile care ne-au marcat copilăria sau viaţa sub formă de machete”

Mai multe informaţii despre macheta care a ajuns în colecţiile celor care împărtăşesc pasiunea creatorului ei aflăm de la Constantin Unguraş. „Firma românească Aurora Models debutează cu modelul ARO 244 D, primul dintr-o serie de maşini autohtone, în răşină, tip sealed. Machetele sunt realizate foarte bine, deoarece la proiectarea şi realizarea fiecăreia lucrează specialişti care folosesc maşina reală. Din acest motiv, veţi găsi machete de o calitate foarte bună. Dragi colecţionari, pentru prima dată în România, vom avea multe dintre maşinile care ne-au marcat copilăria sau viaţa sub formă de machete 1:18, realizate de o firmă românească doar prin forţe proprii!”, a anunţat acesta în momentul lansării pe piaţă a machetei auto.

Constantin Unguraş a reţinut atenţia celor interesaţi cu imagini din etapele de producţie – şi sunt cu adevărat captivante! -, dar şi cu descrierea detaliilor maşinuţei: „Pe dedesubt, macheta nu are o bucată plană de plastic, ci prezintă detalii; în interior, plafonul nu este simplu, ci are aspect tapiţat; bordul este detaliat; greutatea machetei este destul de mare (aproape 1 kg); culoarea este acel bleu specific ARO  (a nu se confunda cu „bleu mamaia” de la Dacia 1310), iar vopseaua este extrem de bine aplicată.”, descrie produsul Constantin Unguraş, pe a cărui pagină de Facebook găsiţi toate aceste detalii. „E.M.”

Sursa informaţiilor şi a imaginilor care stau la baza articolului: Facebook Constantin Unguraş, www.auroramodels.ro

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!