15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Lereştenii, cea mai savuroasă prezenţă la acţiunea caritabilă “Ignatul la Goleşti”

Pe 21 decembrie, la Muzeul Goleşti a fost organizat “Ignatul la Goleşti”, o sărbătoare tradițională cu scop caritabil. Această acțiune a Consiliului Județean Argeș a fost posibilă cu implicarea Asociației Comunelor din România – Filiala Argeș (președinte Ion Dumitru), cu aportul primarilor argeșeni.

Nu a fost nicidecum un exercițiu de imagine, ci s-a dorit să fie un eveniment de promovare a tradițiilor zonale, gastronomice și cultural-artistice, dar, în primul rând, a fost un eveniment filantropic, întrucât cantitatea de carne rezultată în urma sacrificării porcilor a mers către unitățile de asistență socială aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș și DGASPC Argeș: Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Băbana; Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești; Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele; Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni + CLP Tigveni; Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești; Complexul de Locuințe Protejate Buzoești; Centrul de Abilitare și Reabilitare Călinești; Centrul de Zi pentru Copii/Tineri cu Dizabilități “Șanse Egale” Domnești; Centrul de Evaluare și Primire în Regim de Urgență; Complexul de Tip Familial Dumbrava Minunată; Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Dizabilități Câmpulung; Centrul de Tip Familial Găvana Pitești; Complexul de Tip Familial Casa Noastră Pitești; Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung; Complexul de Servicii Comunitare Câmpulung; Casa de Tip Familial Câmpulung; Complexul de Tip Familial Valea Mare; Unitatea de Asistență Medico-Socială Domnești; Unitatea de Asistență Medico-Socială Dedulești.
“Credem că scopul acțiunii noastre a fost atins, drept pentru care ne propunem ca și în anii viitori să organizăm acest eveniment. Mulțumim colegilor de la Muzeul Golești și partenerilor implicați direct sau indirect în această manifestare: DSVSA Argeș, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Jandarmeria Argeș, ISU Argeș, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, Serviciul Public Județean de Pază și Ordine Argeș, Poliția Locale Ștefănești.”, au transmis cei de la Consiliul Judeţean Argeş.

La acţiune au participat şi câţiva primari din Muscel, însă, de departe, cea mai spectaculoasă delegaţie a fost cea care l-a însoţit pe primarul de la Lereşti, Marian Toader, “echipat” ca un muscelean adevărat. Lereştenii au adus atâtea bunătăţi, şi mâncare, şi băutură, încât nu aveau loc pe masă de atâta bogăţie culinară. Deasupra tuturor, tradiţionalii covrigi cu ou preparaţi la Lereşti, delicioşi şi căutaţi în orice ocazie de peste an.

Sursa informaţiilor: CJ Argeş

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!