20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Ştefan Hruşcă, Alina Eremia şi Horia Brenciu au oferit muscelenilor o seară magică. Urmează petrecerea de Revelion cu DJ-ii Sasha Lopez şi Andre Rizo

Publicul care a umplut Piaţa Primăriei în a doua seară de Crăciun, când a fost programat concertul lui Ştefan Hruşcă la Câmpulung, a demontat teoria răspândită de rivalii Elenei Lasconi, de cheltuire fără rost a banului public. Ani la rând, ziarul nostru a pledat pentru organizarea unui spectacol de Sărbătorile de Iarnă, care se consumau într-o atmosferă searbădă, limitată la o ieşire cu familia ori prietenii în centru, lângă brad. Cei mai mulţi dintre câmpulungeni nu pleacă nicăieri, nici de Crăciun, nici de Anul Nou, un eveniment de genul celui consumat aseară fiind singura distracţie pentru aceştia. Seara de 26 decembrie 2022 a fost una de vis, participarea de ordinul miilor de persoane fiind dovada că Elena Lasconi a avut o inspiraţie maximă şi când a ales data spectacolului, şi când a ales artiştii. Mai ales artiştii, toţi trei fiind „cap de afiş” pentru generaţiile cărora li se adresează genul muzical al fiecăruia. Ştefan Hruşcă, Alina Eremia şi Horia Brenciu au oferit muscelenilor o seară magică, în care Câmpulungul a vibrat, din centru până în cartiere, de muzică bună şi o energie extraordinară.

  • După concertul de vis de Crăciun, urmează o petrecere incendiară de Revelion. Marian Matei rămâne prezentatorul evenimentului                      

2021 a fost primul an în care atmosfera din centru a fost animată mai întâi cu un patinoar de care se bucură copiii şi adolescenţii, al cărui succes a determinat-o pe primăriţă să-l aducă şi în acest an. Tot anul trecut a fost primul în care s-au ţinut spectacole în luna decembrie: Festivalul de Colinde şi concertul „Câmpulung 500”, care i-a adus în faţa muscelenilor pe Andra, Fuego, Cornelia şi Lupu Rednic. De atunci s-a văzut dorinţa oamenilor de a ieşi din case şi a se bucura de petrecerea oferită de autorităţile locale, mulţi neavând alternativă de distracţie pe cont propriu. Sunt atâţia oameni care nu-şi permit vacanţe în ţară, în afară nu mai vorbim, pentru care merită, financiar vorbind, un astfel de efort bugetar.

Dacă se ţin spectacole, e rău, dacă nu se ţin, tot rău este. De 1 Decembrie, de pildă, cât a fost ocărâtă Lasconi în online de adversarii politici care i-au dat ca exemplu de primari adevăraţi pe Gentea şi Georgescu, de la Piteşti şi Mioveni, care au întâmpinat cum se cuvine luna Sărbătorilor de Iarnă! Şi la Câmpulung au fost planuri pentru un spectacol de Ziua Naţională. Liviu Iana a povestit, pe scena Festivalului de Colinde, care a fost motivul abandonării intenţiei. Veta Biriş, artista al cărei repertoriu patriotic se identifică cu sărbătoarea românilor, nu putea lăsa Alba Iulia pentru Câmpulung. Şi atunci s-a renunţat la gândul unui spectacol susţinut de un artist mare în favoarea unora stabilite la sfârşitul lunii.

Mai potrivit decât Ştefan Hruşcă de Crăciun nici că se putea! Elena Lasconi a programat acest recital încă din 2021, ca să fie sigură că municipiul nostru îşi va găsi loc pe agenda de cântări a celui mai iubit colindător al României. Pe lângă artistul ale cărui melodii exprimă seninătatea şi liniştea sărbătorilor, primăriţa a inclus în program încă doi artişti de top: Alina Eremia şi Horia Brenciu, care plac şi tinerilor, şi adulţilor.

A fost frumos, a fost spectaculos, a fost memorabil ce s-a întâmplat de Crăciunul 2022, când câmpulungenilor li s-a oferit un cadou colectiv, pentru a mai uita de neplăceri, de greutăţi, de tristeţea care însoţeşte, uneori, momentul de bilanţ.

Iubitorii muzicii de club – şi nu numai ei – sunt invitaţi la un concert cu durata de două ore, cum nu s-a mai organizat vreodată la Câmpulung. DJ-ii Sasha Lopez şi Andre Rizo vin în oraşul nostru în noaptea dintre ani, care va fi, cu siguranţă, una incendiară pe ritmurile unor artişti a căror popularitate se traduce în zeci de milioane de vizualizări pe Youtube. Aşadar, câmpulungenii nu vor mai ieşi din case, de Revelion, doar ca să ciocnească un pahar de şampanie şi să admire focul de artificii, ci vor avea parte de petrecere exact ca în oraşele mari ale ţării. Între orele 23.00 şi 01.00 va fi show total în Câmpulung!

Prezentatorul evenimentului programat în ultima zi a anului rămâne Marian Matei, a cărui prestaţie, pe scena din Piaţa Primăriei, unde a asigurat momentele de introducere a artiştilor invitaţi să concerteze de Crăciun, a avut partea sa de contribuţie la reuşita serii. Jurnalistul a fost într-un tur de forţă Câmpulung-Bucureşti, întrucât, după evenimentul de aseară, a trebuit să ia drumul Capitalei, având de prezentat, în această dimineaţă, jurnalul de ştiri de la ora 06.00, la România TV. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!