3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Câmpulung a obţinut 4,2 milioane de lei de la bugetul central. Banii vor fi folosiţi pentru amenajarea Parcului „Prichindelul” şi a celui de pe amplasamentul Focului lui Sumedru

Încă o veste bună legată de bani alocaţi Câmpulungului, în continuarea celor privind semnarea unor contracte prin PNRR, pentru autobuze şi microbuze electrice şi eficientizarea energetică a mai multor clădiri publice şi blocuri de locuinţe. Municipiului nostru i s-au alocat, de la bugetul central, 4,2 milioane de lei, o sumă nesperată provenită din această sursă. Nu ne amintim ca dovada de generozitate a guvernanţilor faţă de Câmpulung să se mai fi întâmplat în trecutul recent, regula fiind aceea a tăierii de pe listă sub pretextul că excedentul generos, „lichidat” în timpul lui Liviu Ţâroiu, nu justifică alocarea de fonduri de la centru.

  • Banii obţinuţi de la Guvern vor completa suma necesară execuţiei a două parcuri din Grui   

După cele 12 milioane de lei obţinute de Elena Lasconi de la Guvern, la începutul lui 2021, când USR era la guvernare, la finele lui 2022, aceasta reuşeşte, tot pe filiera de partid, să aducă o sumă frumuşică la bugetul local. 4,2 milioane de lei, alocarea aprobată Câmpulungului, va fi direcţionată către spaţiile verzi, investiţii rămase „descoperite” financiar după ce din prevederea bugetară de la începutul anului, oricum insuficientă, s-au consumat bani pentru a plăti acţiunile răscumpărate de la Financiar Urban.

Elena Lasconi ne-a povestit cum a fost obţinut ajutorul neaşteptat, ţinând cont de atitudinea guvernanţilor faţă de Câmpulung în mandatele anterioare. Deşi primarul avea culoarea politică a conducerii Guvernului. „Colegii mei din USR au negociat cu Guvernul o sumă de bani, cred că este vorba despre 36 de milioane de lei pentru toţi primarii USR. Eu am obţinut din acest total 4,2 milioane de lei, pentru spaţii verzi. M-am gândit să fie pentru ceva care se face repede şi care este în desfăşurare. O să mai punem ceva pe lângă cei 4,2 milioane de lei ca să finalizăm Parcul „Prichindel” şi cel care se va amenaja vizavi de Parcul Grui.”, a relatat şefa Executivului.

Elena Lasconi îşi propusese să înceapă amenajările de spaţii verzi cu locul de joacă de pe strada Dragalina şi parcul de pe strada Alexandru cel Bun, din vecinătatea mall-ului. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat, dar cum pe constructor l-a prins iarna cu şantierul neinstalat, lucrările vor începe la primăvară. Acestea două aveau sumele asigurate în bugetul anului 2022. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!