25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Expoziţia temporară „Piese arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung”

Muzeul Municipal Câmpulung Muscel vă invită să vizitaţi expoziţia temporară „Piese arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung”, deschisă în cadrul Secției de Istorie și Artă Plastică pe tot parcursul lunii decembrie 2022.

Expoziția temporară de arheologiePiese arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung” prezintă publicului vizitator vestigii și dovezi arheologice extrem de interesante, care au aparținut unor comunități umane care locuiau în areale diferite și în epoci istorice distincte așa cum sunt: Cetatea Dacică de la Cetățeni, Castrul Roman Jidova, Ansamblul feudal monahal Mânăstirea „Negru Vodă” sau Castrul de la Voinești.

În decursul timpului, cercetările arheologice desfășurate în cadrul acestor situri au relevat descoperirea unor artefacte semnificative specifice activităților economice și meșteșugurilor practicate.

Vizitând expoziția, aveți posibilitatea să admirați 40 de bunuri culturale din cadrul colecției de arheologie a muzeului nostru, precum: arme, ceramică, monede, piese de harnașament, piese de podoabă, materiale de construcții, crucifixe mortuare etc.

Vă așteptăm cu mult drag să descoperiți povestea din spatele fiecărui artefact expus.

Manager Alexandru OPREA

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!