6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

La Oncologie, numărul de pacienţi, stabilit prin contractul cu Casa, este depăşit cu 50% în fiecare lună

Cei care au amplificat deliberat scandalul desfiinţării Compartimentului Dermatologie de la Spitalul Municipal n-au spus niciodată către ce domeniu au fost direcţionate paturile care nu serveau la nimic, de vreme ce nu se făceau internări. Paturile au fost transferate Secţiei Oncologie, în cadrul căreia a fost creat un Serviciu de îngrijiri paliative. De ce la Oncologie? O întrebare fără rost, fiind arhicunoscută căutarea pe care o are, din păcate, această secţie în rândul bolnavilor musceleni. La conferinţa de presă susţinută de managerul Petrina Florea şi Andrei Aron, consilierul primarului în domeniul sănătăţii, s-a explicat ce înseamnă adresabilitate a Oncologiei: numărul de pacienţi trataţi şi externaţi într-o lună, convenit prin contractul de Casa, este depăşit cu cel puţin 50% în fiecare lună.

  • Dermatologia a avut trei internări într-un an  

Dintre medicii care vor beneficia de noile saloane pentru internare de zi, amenajate pentru Dermatologie şi Urologie, la ultimul etaj al Policlinicii Câmpulung, doar dr. Valentin Vîlcea, de la Urologie, a asistat la momentul recepţiei investiţiei executate de constructorul Silviu Iacobescu, prin firma sa. O soluţie, chiar dacă nu convine tuturor, s-a găsit în compensarea măsurii de desfiinţare a compartimentului din spital din lipsa internărilor. „În anul 2022, au avut trei internări. Trei internări. Adică se merită să ţii un compartiment cu trei internări într-un an?”, a întrebat retoric managerul Petrina Florea. „Noi am finalizat lucrarea în Ambulatoriu pentru Dermatologie şi o să aşteptăm rezultatele. Să vedem, în funcţie de investiţiile pe care le-am făcut noi acolo, cum vom amortiza cheltuiala cu ajutorul doamnelor doctor dermatolog. Şi să vedem ce adresabilitate au. Căci ne-au promis că o să facă foarte multe spitalizări de zi. Aşteptăm cu mare interes.”, a mai spus aceasta.

  • Managerul Petrina Florea: „Oncologia a avut întotdeauna adresabilitate foarte mare. Din păcate. Şi întotdeauna a depăşit contractul cu cel puţin 50%”

Prin comparaţie – o comparaţie nedorită -, la Oncologie, numărul de externări lunare este depăşit lună de lună. „Oncologia a avut întotdeauna adresabilitate foarte mare. Din păcate. Şi întotdeauna au depăşit contractul cu cel puţin 50%.”, a precizat managerul Petrina Florea. Şi atunci s-a apelat la acea controversată modificare de structură, prin care paturile Dermatologiei au fost distribuite către un domeniu incomparabil mai solicitat.

Consilierul primarului, dr.Andrei Aron, a explicat pentru cei care nu au noţiuni de administraţie medicală, ce înseamnă această depăşire. „Când Spitalul contractează serviciile, le contractează pe un număr de paturi, cum este în situaţia de faţă. Spitalul face un fel de promisiune că pe acele paturi va externa într-o lună, să zicem, 100 de pacienţi. Acesta este contractul care se face pe paturile contractabile, n-au legătură cu paturile din structură şi că… pierde paturi. Sunt două lucruri diferite. Casa de Asigurări de Sănătate contractează cam pe unde eşti în realitate. Nu-ţi poate da bani pentru 100, pe o specialitate în care, în anul precedent, ai avut 5 internări pe lună. Îţi dă undeva pe aproape. În situaţia actuală, la Oncologie poate să fie un contract de 100 de externări pe lună, să spunem. Ei, în general, depăşesc cu 50% acest contract. Există o adresabilitate foarte mare.”, a afirmat Andrei Aron.

La fel stă şi Secţia Neurologie. „Sunt câteva domenii care sunt foarte accesate.”, a conchis dr.Aron. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!