31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Paradisul dulciurilor, la Târgul de Crăciun de la „Dinicu Golescu”

Liceenii de la „Dinicu Golescu” continuă tradiţia de la final de an, întreprinsă în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Târgul de Crăciun 2022 este programat pe 19 decembrie, începând cu ora 10.00, locul desfăşurării fiind acelaşi ca în anii trecuţi: cantina colegiului care, cu siguranţă, se va umple de arome şi culori şi la această ediţie. Cele mai pricepute în bucătărie liceene – sau mamele şi bunicile acestora – vor aduce la târg ce vă trece prin minte în materie de deserturi. Oferta este, garantat, pe alese şi cine vrea să aibă vânzare ştie că cei mai pretenţioşi clienţi se orientează către dulciurile „de casă”. Aşadar, dacă sunt adolescente aplecate (şi) către gătitul din bucătărie, în afara gătitului din faţa oglinzii, pe 19 decembrie 2022, este şansa lor să-şi demonstreze public cât de bine stau la capitolul artă culinară.    

Este interesant de urmărit dacă şi doamnele profesoare îşi vor arăta calităţile de Masterchef, contribuind cu propriile realizări dulci la umplerea standurilor. Nu ne îndoim că va fi un eveniment reuşit – şi nu numai vizual şi olfactiv -, având experienţa trecută, când toată lumea şi-a dat silinţa ca târgul să fie un succes.

În decembrie 2019, când s-a desfăşurat o ediţie veselă (şi apetisantă!) a Târgului de Crăciun, elevii Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” au transformat cantina liceului într-un paradis al dulciurilor, pe durata mai multor ore. De cum intrai în sala ticsită de mese abundând de prăjituri, praline, ciocolată, fursecuri de toate naţiile, mouse-uri, chec şi cozonac, capitulai în faţa simţurilor, neştiind ce să alegi. Pentru orice pofticios supus la chinuri grele, odată ajuns în faţa standurilor colorate şi parfumate, aşa trebuia să arate raiul. Dincolo de plăcerea unui negoţ irezistibil, evenimentul organizat de adolescenţi a urmărit şi un scop caritabil.

Pregătind zeci de feluri de deserturi, care puteau face cu succes concurenţă unui târg profesionist, liceenii au urmărit să se ajute şi pe ei, dar şi pe alţii. Pe ei, strângând banii necesari achiziţionării unei pianine, de care elevii urmau să se folosească în cadrul evenimentelor artistice, aşa cum a fost spectacolul care a încheiat „Târgul de Crăciun” de acum trei ani. Iar pe alţii, colectând pentru sărmanii Câmpulungului haine, încălţăminte şi rechizite de la cei dispuşi să doneze lucruri noi sau în stare foarte bună.

Revenind la ediţia din acest an, organizatorii au anunţat pe scurt ce-i aşteaptă pe vizitatori. „Fiecare clasă ne va bucura cu câte un stand plin de dulciuri / băuturi specifice, care ne vor ajuta să intrăm în spiritul Crăciunului. Vă aşteptăm în număr cât mai mare!”, este invitaţia organizatorilor adresată celor care vor să ajute cauza liceenilor de la „Dinicu Golescu”. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!