3.5 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Plachetă de excelenţă pentru campioana Denisa Dragomir şi antrenorul Valentin Coroja

În acest an, argeşeanca Denisa Dragomir, sportivă antrenată de Valentin Coroja, şi-a adjudecat două titluri de campioană mondială. În septembrie a câştigat campionatul mondial de skyrunning în Italia, iar în noiembrie a devenit campioană mondială la alergare montană pe traseu scurt, în Thailanda.

Astăzi, Denisa Dragomir şi Valentin Coroja au răspuns invitaţiei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Dumitru Bughiu. Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Argeș, continuând astfel seria întâlnirilor pe care conducerea Consiliului le-a avut cu sportivii argeşeni care au obţinut rezultate deosebite.

„În ultimii ani, la nivelul judeţului s-au înregistrat rezultate notabile din punct de vedere sportiv, iar noi, Consiliul Judeţean Argeş, am considerat de cuviinţă să scoatem în evidenţă aceste rezultate, pentru că ele pot constitui un exemplu de bună practică atât pentru cei care sunt în activitate, cât şi pentru cei care vor să se apuce de o anumită disciplină sportivă. Denisa Dragomir este o sportivă cu care am mai interacţionat datorită activităţii mele anterioare. Ea face parte din peisajul sportiv argeşean la nivel de înaltă performanţă de mai multă vreme într-o disciplină destul de dificilă. Datorită acestor rezultate, Denisa este maestru emerit al sportului. Şi toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără cel care a stat în spatele succesului sportivei, antrenorul Valentin Coroja, un alt colaborator vechi al structurilor sportive argeşene.”, a afirmat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedinte C.J. Argeş.

„Mulţumesc pentru invitaţie şi mă bucur că am reuşit să ne întâlnim cu toţii astăzi şi pentru faptul că susţineţi performanţa. Într-adevăr, alergarea montană nu este o probă uşoară. Totul a pornit dintr-o întâmplare. Am participat la o selecţie de alergare montană pe care am şi câştigat-o. M-am calificat automat la Campionatul Balcanic şi Campionatul European. Înainte de asta, am făcut obstacole. Am fost campioană naţională şi vicecampioană balcanică.”, a precizat Denisa Dragomir.

„Am avut încredere că este proba care i se potriveşte cel mai bine. Este o ramură care creşte de la an la an. Are foarte mulţi adepţi la nivel mondial. La campionatele mondiale au fost 51 de ţări participante. La proba ei au fost 78 de atlete. Sperăm să devină probă olimpică. Am ştiu că va fi o atletă redutabilă, pentru că simţeam că i se potrivește genul acesta de probă. A fost şi este foarte multă muncă. Din 2017, de când răspund de echipa de alergare montană, România a luat întotdeauna medalie. La ultima competiţie am fost cu 11 atleţi şi toţi sunt pe statele de premiere ale Ministerului Tineretului şi Sportului. Cu toţii am ajuns în primii şase, fie individual, fie pe echipă.”, a declarat Valentin Coroja.

Vicepreşedintele Adrian Dumitru Bughiu a înmânat „PLACHETA DE EXCELENŢĂ” Denisei Dragomir şi antrenorului Valentin Coroja în semn de apreciere pentru performanţele sportive deosebite obţinute în competiţiile internaţionale de alergare montană.

Denisa Dragomir este legitimată la CSM Piteşti şi Fotbal Club Argeş.

O parte din rezultatele Denisei Dragomir la skyrunning şi alergare montană:

  • Campioană mondială la skyrunning (2022)
  • Campioană europeană la skyrunning (2019)
  • Campioană mondială la alergare montană, short trail (2022)
  • Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană (2017)
  • Câștigătoarea Cupei Mondiale de Skyrunning (Skyrunning World Series – 2021)
  • Dublă campioană europeană ca junioare la Campionatele Europene de Alergare Montană (2010, 2011).

Sursa textului şi a fotografiilor: Consiliul Judeţean Argeş

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!