11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Copiii de aur antrenaţi de Irinel Bădulescu, premiaţi pentru cele 18 medalii obţinute la Campionatul European de Kickboxing

Nici că se putea un moment mai potrivit ca ziua Sfântului Nicolae, când copiii primesc răsplata cuvenită de la cei mari, pentru cuminţenia şi sârguinţa lor, la şcoală şi acasă, ca să fie premiaţi nişte sportivi remarcabili ai Câmpulungului. Sunt copiii şi tinerii antrenaţi de Irinel Bădulescu, în cadrul Asociaţiei Clubul Sportiv „Tai Shin Do – Ambiţia Irinel”, care au adus acasă 18 medalii, dintre care 12 de aur, de la Campionatul European de Kickboxing. Evenimentul sportiv a avut loc în perioada 24-29 octombrie 2022, în localitatea Wels din Austria. Performanţele a şase dintre cei şapte medaliaţi au fost răsplătite şi de administraţia locală câmpulungeană, în cadrul unei festivităţi restrânse, desfăşurate în această după amiază, în Sala Mare a Primăriei. Cea mai importantă distincţie, medalia de aur „Câmpulung 500”, a fost acordată de primăriţa Elena Lasconi militarului, sportivului şi antrenorului Irinel Bădulescu, cel care face o treabă extraordinară cu aceşti copii care au oferit Câmpulungului 18 motive de mândrie numai la o singură competiţie.

Pentru prima dată de când obţin performanţe după performanţe, sportivii lui Irinel Bădulescu au fost premiaţi la Primărie

Clubul sportiv ACS Ambiţia Irinel a avut parte de momentul său de onoare la final de an, într-o zi sfântă şi iubită de copii, prin invitaţia primită de la primăriţa Elena Lasconi la o ceremonie de premiere a campionilor europeni la kickboxing. „Deşi dumneavoastră aţi adus foarte multe medalii Câmpulungului şi ne-aţi făcut cinste în lume, făcând să se audă numele acestui oraş, este pentru prima dată când sunteţi premiaţi la Primăria Câmpulung. Aş vrea, în primul rând, să vorbesc despre un om şi vreau să-l felicit pe Irinel Bădulescu, el este şi antrenor şi a adus o medalie de aur şi două de argint de la Campionatul European. Sunteţi încă militar în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Am un mare respect pentru militari. Aţi fost în Kosovo, în Afganistan. Aţi salvat de la înec o fată şi un băiat. Aveţi grijă de copiii de la un centru de plasament din oraş şi, în perioada pandemiei, aţi împărţit măşti şi dezinfectanţi pentru copiii nevoiaşi.”, a fost prezentarea pe care Elena Lasconi i-a făcut-o liderului clubului sportiv, Irinel Bădulescu, al cărui nume şi l-ar dori să fie cunoscut în ţară şi dincolo de graniţe.

„Sunt tare mândră că sunteţi câmpulungean.”, i-a transmis primăriţa înainte de a-i oferi medalia de aur „Câmpulung 500”, în completarea diplomei de excelenţă pentru munca de antrenorat, recompensată cu rezultate formidabile. Cele mai recente sunt cele 18 medalii, cu excepţia a şase, majoritatea fiind de aur.

Cadouri pentru Elena Lasconi: tricourile lotului naţional şi clubului câmpulungean, purtate de Irinel Bădulescu la Campionatul European

Fiind ziua cadourilor împărţite de Moş Nicolae, n-a rămas nerăsplătită nici primăriţa Elena Lasconi, pe care n-o cadorisise nimeni până la acel moment. Irinel Bădulescu i-a oferit tricoul purtat la Campionatul European – tricoul lotului României -, cu numele lui pe el. Al doilea dar l-a constituit tricoul clubului cu care, de asemenea, a participat la Campionatul European. Lui Irinel Bădulescu i-ar fi fost uşor să facă nişte tricouri noi, special pentru gazda sa, dar a ţinut să i le ofere pe cele câştigătoare care, vorba beneficiarei gestului frumos, să-i transmită din energia pozitivă a sportivilor.

Elena Lasconi le-a mulţumit pentru efortul lor şi părinţilor prezenţi în sală şi tuturor părinţilor care investesc în această manieră în copiii lor. Au fost prezenţi la festivitatea de astăzi, 6 decembrie 2022:

  • Romeo Enache, în vârstă de 14 ani, câştigătorul a trei medalii de aur;  
  • Andreea Focşanu, în vârstă de 9 ani, câştigătoarea a două medalii de aur;    
  • Eric Ştefan, în vârstă de 14 ani, câştigătorul a două medalii de aur şi a uneia de argint;
  • Andrada Neacşu, în vârstă de 14 ani, câştigătoarea unei medalii de aur şi a uneia de bronz;  
  • Şerban Ivaşcu, în vârstă de 14 ani, câştigătorul unei medalii de aur şi a uneia de argint;
  • Eduard Moise, în vârstă de 17 ani, câştigătorul unei medalii de argint şi a două de bronz.

Irinel Bădulescu a propus o competiţie de kickboxing la Câmpulung

La festivitatea de astăzi s-a conturat ideea unei competiţii de kickboxing în Câmpulung, pe care Irinel Bădulescu şi-ar dori-o sub forma unui eveniment de anvergură. El estimează o participare de 400-500 de sportivi la concursul sportiv găzduit, probabil, în sala din incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Sau pe o scenă mobilă, cum este cea folosită pentru concerte, amplasată pe stadion, în aer liber. Iar vestiarele să fie amenajate în corturi puse la dispoziţie de armată. Elena Lasconi l-a anunţat pe antrenor că se poate baza pe ea, fiind stabilită de principiu şi o dată a desfăşurării competiţiei: de Zilele Câmpulungului, când musafirii au ce vedea şi asculta la Câmpulung.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!