0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Primărița Elena Lasconi, consilieri locali și angajați ai Primăriei au împărțit 700 de porții de fasole

Conform tradiției de la Câmpulung, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au oferit porții de fasole cu cârnați. Mâncarea a fost pregătită de Restaurantul „Ciobănașu’”, iar oamenii s-au adunat în fața Primăriei pentru a primi o pungă cu mâncarea specifică acestei zile.

În Piața Primăriei au fost aduse lăzile cu porțiile de fasole care urmau a fi împărțite doritorilor, care s-au adunat în număr foarte mare încă de la ora 13.00, cu toate că evenimentul a fost anunțat că va începe la ora 13.30. Trebuie să facem precizarea că preparatele n-au fost destinate numai persoanelor cu probleme de ordin material, gestul nefăcând parte din categoria ajutoarelor oferite în preajma sărbătorilor. Oricine a dorit să servească delicioasa gustare de 1 Decembrie a fost binevenit, avut sau sărac, sărbătoarea fiind pentru toată lumea.

Şi în anii trecuţi, când fasolea, cu sau fără cârnaţi, însoţită de un ceai sau vin fiert, era servită în Piaţa Primăriei sau în Grădina Publică, toţi cetăţenii Câmpulungului erau invitaţi să se bucure împreună de prânzul tradiţional, alături de oficialităţi. În acest mandat, s-a optat pentru a oferi mâncarea gata ambalată din raţiuni igienice, mai cu seamă că, în anii precedenţi, ne aflam în plină pandemie, iar restricţiile impuneau organizarea acestei acţiuni într-o manieră mai riguroasă.

Primărița Elena Lasconi şi viceprimarul Constantin Țurțulea, ajutați de consilierii locali Andreea Ionescu, Adrian Vlădău, Dan Belu, Iulian Zanventor şi colegul lor Robert Mușetoiu și angajaţi ai Primăriei, Cătălina Comănescu, Alexandra Ioniță, Ramona Simion, Violeta Iarca și Ionuț Țuțea au împărțit cetățenilor fasole și cârnați. În doar câteva momente de la descărcarea lăzilor, mâncarea s-a epuizat rapid, astfel că, într-o pauză de 15 minute, organizatorii au umplut din nou mașina și au revenit pentru a le oferi mai multe porții celor care nu au prins în prima tranşă. Fiecare pungă a conţinut câte o caserolă cu fasole, una cu cârnați, tacâmuri de unică folosință și pâine.

Absolut toate porțiile au fost epuizate, iar toți cei prezenți, atât adulți cât și copii, au primit una sau chiar mai multe pungi cu mâncare și au fost foarte încântați să participe la acest eveniment.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!