0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Sărbătorile de Iarnă nu se rezumă la luminiţe şi patinoar. În preajma Crăciunului vor fi spectacole şi la Câmpulung

Sărbătoarea naţională a României a coincis cu startul lunii dedicate, în special, celor mici, căci ei sunt principalii beneficiari ai atenţiei şi darurilor oferite în luna decembrie. Momentele solemne de peste zi, asigurate de militarii Garnizoanei Câmpulung, au fost urmate, în cursul serii, de întâlnirea autorităţilor locale cu câmpulungenii invitaţi să fie părtaşi aprinderii iluminatului de sărbători. Punctul de atracţie al zilei, pe lângă care au roit nerăbdători copiii de toate vârstele: patinoarul deschis pe 1 Decembrie, la ora 17.00, odată cu momentul în care Piaţa Primăriei a căpătat strălucire. Primăriţa Elena Lasconi i-a invitat pe copii alături de ea, pentru a apăsa împreună pe butonul care punea în funcţiune luminiţele din bradul de Crăciun şi ale restului decoraţiunilor din centru. Însă bulucul cel mare era la gardul patinoarului, unde copiii parcă îşi pierduseră răbdarea aşteptând să li se permită accesul. Poate, pentru cei din afară, care n-au avut curiozitatea să dea o tură prin Piaţa Primăriei, nu se merita cheltuiala cu aducerea, pentru al doilea an, a patinoarului care, fireşte, a restrâns resursele cu care s-ar fi realizat un iluminat mai bogat în Câmpulung. Dacă ar fi văzut freamătul celor mici şi bucuria în momentul în care au atins gheaţa – nu numai cu patinele, ci şi cu posterioarele, căci căzăturile au fost la ordinea zilei -, n-ar mai fi atât de cusurgii în privinţa costurilor unui divertisment dorit de copii.

  • Vor fi spectacole şi la Câmpulung, dar mai aproape de Crăciun   

Fiind o localitate cu resurse financiare limitate, care a trebuit să suporte, în 2022, cheltuieli neprevăzute, Câmpulungul nu s-a apropiat nici cu gândul de splendoarea Mioveniului şi Piteştiului, care au oferit locuitorilor şi vizitatorilor imagini de basm. Însă autorităţile noastre s-au achitat onorabil, în limitele unei alocări modeste pentru pregătirea oraşului de sărbători, de misiunea împodobirii zonei centrale. Nu este spectaculos, dar este decent, neputându-se, financiar vorbind, mai mult.

Lecturând reacţiile post-eveniment, am remarcat supărarea unor concetăţeni, că n-am avut şi noi la Câmpulung un spectacol, ca la vecinii din judeţ, cărora primarii beneficiari de „pungă” generoasă” le-au adus artişti care au concertat de Ziua Naţională „cuplată” cu debutul Sărbătorilor de Iarnă. N-a fost spectacol de 1 Decembrie fizic, în Piaţa Primăriei, dar vor fi spectacole în perioada Crăciunului, despre care vom povesti mai aproape de perioada desfăşurării lor. Şi să fi fost un concert în prima zi a lunii, ce-ar mai fi sărit contestatarii primăriţei, că aruncă cu banii pe scenă şi pe artişti! Şi că-l „umflă” pe Liviu Iana cu fonduri în detrimentul investiţiilor!

Este adevărat că deciziile autorităţilor nu trebuie influenţate de clănţăii care urlă şi dacă este spectacol, şi dacă nu este spectacol, căci pentru asta sunt plătiţi. Spectacole vor fi, dar nu este cazul să dezvăluim încă de pe acum ce li se pregăteşte câmpulungenilor. Însuşi programul de evenimente al acestui an prevede acţiuni dedicate Sărbătorilor de Iarnă, concentrate de Crăciun şi Anul Nou.

  • Deputatul Ionuţ Moşteanu şi-a petrecut ziua la Câmpulung, alături de Elena Lasconi şi colegi  

Invitaţia lansată de Executiv de a fi împreună cu câmpulungenii într-o seară specială n-a ajuns până la aleşi, care s-au limitat la partea festivă a sărbătorii de 1 Decembrie. I-au rămas alături primăriţei Elena Lasconi şi viceprimarului Constantin Ţurţulea câţiva colegi consilieri de la USR şi deputatul Ionuţ Moşteanu, care s-a aflat la Câmpulung pe toată durata zilei. Parlamentarul USR s-a aflat şi în delegaţia politică a colegilor câmpulungeni în momentul depunerii de coroane de la Mausoleul Mateiaş. Chiar fără bogăţia de evenimente ale localităţilor cu stare, cărora bugetele generoase le permit târguri de Crăciun după modelul occidental şi feeria care atrage lume cu bani de cheltuit, Câmpulungul a intrat în luna Sărbătorilor de Iarnă, ultima din an, în care n-ar strica să fim ceva mai împăciuitori şi mai recunoscători faţă de ce ni se oferă. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!