25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Exerciţii de simulare în caz de cutremur la LPS, fosta platformă ARO şi CS Muscel

În municipiul Câmpulung s-au desfășurat, ieri, 28 noiembrie 2022, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș exerciții pentru verificarea capacității de răspuns în cazul producerii unui seism. Locațiile din Câmpulung unde s-au susținut astfel de exerciții au fost următoarele: Liceul cu Program Sportiv Câmpulung, Landmark Câmpulung (fosta platformă ARO) şi Clubul Sportiv Muscel Câmpulung.
În cadrul Liceului cu Program Sportiv, căpitanul Bogdan Costache a supravegheat organizarea și desfășurarea exercițiului în instituția de învățământ. Odată ce a sunat alarma care anunță producerea unei situații de urgență, elevii s-au adăpostit sub bănci și au așteptat până la semnalul profesorului îndrumător. Odată ce alarma a încetat, aceștia și-au acoperit capetele cu cărți și au ieșit, pe rând, în afara instituției, într-un spațiu deschis, unde nu mai exista posibilitatea producerii unui alt pericol. Odată ce exercițiul s-a finalizat, căpitanul Bogdan Costache a explicat elevilor că: „Motivul pentru care am mers într-un spațiu deschis este că, în cazul unui cutremur, dacă suntem într-o clădire sau lângă ea, vă puteți accidenta prin obiectele de tencuială, geamuri sparte, cabluri electrice. Acesta este motivul pentru care este important să vă protejați capul și coloana”.
Verificarea capacității de răspuns în caz de cutremur se realizează periodic, pentru pregătirea forțelor de intervenție și în colaborare cu celelalte entități responsabile cu asigurarea managementului situațiilor de urgență.
Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!