11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Proiect de reabilitare energetică a Primăriei Schitu Goleşti, care include panouri fotovoltaice şi pompe de căldură

Primăria Schitu Goleşti s-a pregătit pentru PNRR cu un proiect de reabilitare energetică a clădirii în care funcţionează instituţia Consiliului Local. La sfârşitul lunii septembrie, Legislativul localităţii a aprobat depunerea lui în vederea finanţării în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 – Fond Local, Investiţia I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Cu aceeaşi ocazie, aleşii au aprobat valoarea maximă a cheltuielilor legate de implementarea proiectului intitulat „Reabilitarea moderată, inclusiv energetică a clădirii Primăriei Schitu Goleşti” în cuantum de aproape 536.000 lei.  

  • Clădirea veche, din 1932, este reabilitată energetic. Proiectul priveşte imobilul mai nou, edificat în 1998

La şedinţa din 27 septembrie 2022, consilierii locali au fost de acord ca din bugetul local al comunei Schitu Goleşti să fie finanţate toate cheltuielile neeligibile care vor rezulta în etapa de implementare a proiectului prezentat. Primarul Tudorel Vasile Miriţă a fost împuternicit să semneze cererea de finanţare, contractul de finanţare şi toate documentele necesare pentru depunerea şi implementarea proiectului.

Primăria funcţionează în două corpuri alăturate, unul din 1932, reabilitat inclusiv energetic, şi altul construit în anul 1998, cu parter şi etaj, cu suprafaţa construită de 104 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 208 metri pătraţi, în care îşi desfăşoară activitatea şi Consiliul Local. Acest corp de clădire nu este reabilitat energetic. Astfel, nu există anvelopare a pereţilor exteriori, tâmplăria – ferestre şi uşi – este din lemn, iar planşeul nu este izolat din punct de vedere termic.

„Având în vedere propunerile de intervenţie din raportul de expertiză tehnică şi recomandările din raportul de audit energetic, lucrările de reabilitare, inclusiv energetică, la Primăria Schitu Goleşti presupun executarea următoarelor intervenţii: izolarea termică a pereţilor exteriori cu vată minerală bazaltică, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor existente cu tâmplărie termoizolantă etanşă cu rama din PVC pentacameral, izolarea termică a planşeului, montarea panourilor fotovoltaice, achiziţionarea şi montarea pompelor de căldură pentru încălzirea spaţiilor din cele două corpuri ale Primăriei.”, redăm un fragment din descrierea pe scurt a investiţiei.

Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 535.400,32 lei (108.761,52 euro), din care construcţii + montaj, 405.697,09 lei (82.413,53 euro). Cererea de finanţare şi documentaţia pentru proiectul de reabilitare energetică a clădirii Primăriei Schitu Goleşti erau programate să fie depuse pe 14 octombrie 2022, conform anunţului primarului Miriţă. „Este vorba despre acest corp de clădire (n.r. clădirea în care au loc şedinţele Consiliului Local), însemnând izolaţia termică exterioară, schimbarea tâmplăriei, izolarea de planşeu, schimbarea soluţiei de încălzire, respectiv panouri fotovoltaice şi pompe de căldură care să asigure încălzirea întregului circuit şi pentru Primăria veche. Suma este de 450.000 lei, fără TVA. Nu sunt cheltuieli neeligibile şi ne încadrăm în această sumă, pentru că, spre deosebire de clădirea şcolii, unde avem o suprafaţă de 1.444 metri pătraţi, aici avem doar o suprafaţă de 208 metri pătraţi şi ne încadrăm în acea sumă care se acordă, adică 440 euro/mp, fără TVA.”, a precizat primarul Tudorel Vasile Miriţă.

Întrebat de unul dintre consilieri câţi bani cheltuieşte administraţia publică locală, edilul a răspuns: „Noi nu cheltuim nimic. Este o oportunitate. Urmează şi altele. Vă spuneam şi de apa uzată şi sunt în discuţie satele Valea Pechii şi Loturi. Şi acolo se poate cere finanţare în perioada imediat următoare. Din păcate, trebuie să vă spun că merge cam greu, şi cu evaluări, şi cu termene, care văd că se tot amână. Noi, însă, ne facem temele.”

Primăria Schitu Goleşti a depus un proiect şi pentru reabilitarea energetică a Şcolii Gimnaziale Nr.1. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!