20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Astăzi, la Davidești, a început testarea pentru depistarea cancerului de col uterin

Medicii, asistentele, reprezentanții FILIA sunt  cu unitatea mobilă de screening în fața primăriei din localitate. 926 de femei din județul Argeș sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, de la începutul acestui an. 511 provin din mediul urban, iar 415, din mediul rural. Numărul este în creștere dacă ne raportăm la anul trecut atunci când au fost 906 pacienți cu acest diagnostic.

Un lucru foarte bun și posibil prin proiectul SCCUT este că persoana care cere testarea poate veni de oriunde din județul Argeș. Detalii și alte informații legate de testare pot fi obținute la numărul de telefon: 0765755466.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Sursa: Prefectura Argeş

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!