23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Colegiul „Carol I” a organizat un Bal al Bobocilor original

În ziua de vineri, 21 octombrie 2022, Colegiul Național Pedagogic „Carol I” a organizat Balul Bobocilor 2022, sub un alt format față de cel clasic, care presupunea probe de concurs pentru „boboci”, cu scopul de a câștiga titlul de Miss și Mister. De această dată, s-a organizat un frumos spectacol atât din partea elevilor claselor a IX-a, cât și a celor din alte clase. Cei care au prezentat noua generație de caroliști, promoția 2022, au fost elevii claselor a XII-a, Mario Busuioc, împreună cu Ioana Nicoară. La acest eveniment, „bobocii” claselor a IX-a, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic „Carol I” din clasele mai mari, au urcat pe scenă pentru a-i încânta pe cei prezenți, cu diferite numere artistice, pregătite de aceștia. Publicul a fost delectat cu vizionarea diferitelor stiluri de dans, de la cele pe ritmuri populare românești, până la cele jucate pe ritmuri internaționale, dar și cu piese de teatru. Totodată, spectatorii au fost încântați cu recitalurile cântecelor românești și moderne. În urma „bobocilor”, caroliștii de la diferite clase au susținut un spectacol cu muzică, dansuri, melodii la chitară și, de asemenea, interpretarea la fluier și, respectiv, clapă, a melodiei „Cântă Cucul”. Spre final, a avut loc o scenetă scrisă și interpretată de elevul carolist Mario Busuioc, împreună cu alți colegi ai acestuia.

Balul Bobocilor 2022, diferit față de formatul clasic

Balul Bobocilor reprezintă un eveniment care „pentru unii înseamnă primul pas pe poarta de intrare a liceului, iar pentru alții, ultimul dans înainte de a părăsi adolescența”. În acest an, la Colegiul Național Pedagogic „Carol I”, nu s-a mai ținut cont de formatul clasic al unui Bal al Bobocilor, în care elevii erau supuși la diferite probe, ca în final să se aleagă doi dintre aceștia, cu titlul de Miss și Mister. De această dată, balul organizat a însemnat prezentarea unui număr artistic, pregătit de fiecare colectiv al claselor a IX-a. Prin acest nou format, toți „bobocii” au participat la eveniment, fără a mai concura pentru obținerea unor premii sau titluri pentru care au existat mereu controverse. Spectacolul a fost deschis printr-un frumos dans artistic al unor tineri caroliști. „Bobocii” clasei a IX-a A au fost primii care au delectat publicul cu numărul lor, dansuri populare românești. Înainte de a începe, unul dintre elevi a adresat publicului următorul mesaj: „Elevii clasei a IX-a A sunt emoționați și bucuroși, pentru că astăzi au ocazia de a se prezenta în fața domniilor voastre și mândri pentru că și-au atins obiectivul de a deveni caroliști. Cu buzunarele pline de visuri, am pornit alături de doamna dirigintă în cea mai frumoasă călătorie a existenței noastre, adolescența liceană”. Clasa a IX-a B au pregătit numere de dans, muzică și teatru. Aceștia au cântat, au dansat și au reprezentat o frumoasă scenă de teatru a operei „Domul Goe”, de Ion Luca Caragiale. La finalul momentului, elevii au expus simbolul clasei IX B, intitulat „Prietenia”.

Au urmat caroliștii clasei a IX-a C, care au susținut o reprezentație cu o suită de dansuri moderne și populare. Elevul reprezentant al clasei a IX-a C a menționat că: „Suntem clasa a IX-a C, facem parte din noua generație de caroliști și am pregătit pentru dumneavoastră un program artistic. Am intenționat să facem o călătorie în lumea muzicii, a tradițiilor noastre, dar și pe tărâmuri îndepărtate, tocmai pentru că și noi suntem la începutul unei călătorii, de-a lungul celor patru ani de liceu. Ne-am întors în trecut, prin intermediul dansurilor populare, în prezent, prin dans modern și visăm la viitorul pe care îl vom construi fiecare în parte, îndrumați de dumneavoastră și toți împreună, ca o clasă unită”.

Ultimii „boboci”, dar nu cei din urmă, au fost cei de la clasa a IX-a D. Aceștia au realizat o coregrafie a melodiei „This is the Way”, sustrasă din coloana sonoră a serialului „Florida”. În deschiderea numărului, reprezentantul clasei a IX-a D a adresat mesajul: „Noi, bobocii de la a IX-a D, vă mulțumim că ați venit să ne susțineți la acest spectacol de intrare în societatea caroliștilor. Vă prezentăm un dans modern, vesel, colorat și elegant, pe care l-am considerat că ne reprezintă. Coregrafia aparține colegei noastre, Felicia, de la clasa a X-a B”.

Spectacolul a continuat cu momente artistice susţinute de elevi ai Colegiului Pedagogic „Carol I”

Cu toate că „bobocii” tuturor claselor de a IX-a au terminat prezentarea numerelor artistice, evenimentul Balul Bobocilor 2022 nu s-a încheiat. Drept premiu, diferiți elevi foarte talentați ai Colegiului Pedagogic „Carol I” au susținut momente artistice deosebite. Acest scurt spectacol a început cu momentul în care Teodora, elevă a clasei a VII-a B, a cântat melodia „Sweet Dreams”. Apoi, trei eleve ale claselor a XI-a și a XII-a, care împreună formează trupa AGA, au dansat pe ritmuri de muzică internațională. Alexandru, elev în clasa a X-a, a interpretat o melodie country la chitară. Momentele artistice care au urmat au fost cele în care invitații Bianca, elevă a clasei a X-a A, și Răzvan Manole, elev în clasa a XII-a B, au interpretat la fluier, respectiv clapă, frumoasa melodie cu specific românesc, „Cântă Cucul”. Apoi, eleva Felicia a clasei a X-a a cântat melodia în limba franceză „Voila”. Spectacolul s-a încheiat cu sceneta de teatru scrisă de către Mario Busuioc, cel care și-a interpretat rolul alături de colegele Ștefania, de la clasa a X-a A, și Felicia, de la clasa a X-a B, scenetă care a fost prezentată în urmă cu patru ani, atunci când Mario Busuioc a fost, la rândul său, un „boboc”.
Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!