11.9 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Târg de Experimente, la „Dinicu Golescu”

În cadrul evenimentului „Romanian Science Festival”, organizat la Colegiul Național „Dinicu Golescu”, a avut loc un târg de experimente, la care elevii au avut ocazia să își exerseze curiozitatea. Târgul de Experimente s-a desfășurat în două locații ale Colegiului Național „Dinicu Golescu”: sala de sport și cantina.

  • Evenimentele la care elevii au luat parte în sala de sport

În sala de sport, elevii au putut vizita standurile despre matematică, despre puzzle-ul „Monty Hall Problem” și despre alte științe. Tot în sala de sport, elevii au putut admira o demonstrație de robotică a celor din echipa WATT’s UP.

  • Ce au putut observa elevii în Cantina unde au fost prezenți  voluntarii Târgului de Experimente

În cantină, elevii au avut parte de câteva demonstrații despre cum funcționează chimia în lucruri practice și au putut vedea care sunt reacțiile unei sode caustice.

Aceștia au mai vizitat secțiunea despre Biologie, unde s-au prezentat câteva alimente și ceea ce conțin acestea. Standurile despre genetică și despre cum funcționează o inimă au fost una dintre atracțiile elevilor.

Tot în cantină, elevii au mai fost surprinși să învețe lucruri noi despre cum funcționează un circuit electric și despre ce este un câmp magnetic. Verificarea legilor gazelor a reprezentat un alt punct de atracție al elevilor prezenți în cadrul Târgului de Experimente, iar aceștia au privit bucuroși demonstrațiile voluntarilor.

Târgul de Experimente a fost dedicat tuturor celor care au fost interesați de aflarea modului în care științele sunt folosite pretutindeni.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!